Razlogov za optimizem ima Union Olimpija pred obračunom na pretek. Dvorana v Stožicah je že nekaj dni razprodana, kar pomeni, da bodo Ljubljančani zopet imeli odlično podporo s tribun, kar se je do sedaj izkazalo kot ena od ključnih stvari, saj zmaji pred domačimi igralci v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. AJ Milano bo v zasneženo slovensko prestolnico pripotoval oslabljen, saj bosta manjkala Jonas Mačiulis in Aleksej Pečerov, vprašljiv pa je tudi nastop Mariusa Petravičiusa. Za razliko od prve tekme v Milanu, ki jo je Olimpija dobila s 76:72, je italijansko moštvo močnejše za Tomasa van den Spiegla. 214 centimetrov visoki belgijski center pa se vsaj za zdaj ni izkazal za pravo okrepitev, saj je na dveh tekmah evrolige dosegel le točko. Gostje iz lombardijske prestolnice trenutno v skupini D zasedajo četrto mesto s tremi zmagami in prav toliko porazi. V gosteh so na kolena uspeli spravili Valencio in CSKA, edino domačo zmago pa so zabeležili prav tako proti moskovskemu klubu.

"To bo za nas izredno težka tekma. Še vedno imamo številne težave s poškodbami, saj bo manjkal Pečerov, probleme pa ima tudi Petravičius. A kljub temu smo odločeni, da v Ljubljani potrdimo, da lahko kljub težavam premagamo kogar koli. Poraz proti Olimpiji pred domačimi gledalci nas še vedno boli, saj smo si v drugem polčasu nabrali že lepo prednost, nato pa doživeli deset minut popolnega mrka. Kljub temu je moštvo trenerja Jureta Zdovca dokazalo, da je izredno kvalitetno ter da lahko premaga vsakogar. S tekmo proti Olimpiji odpiramo serijo izredno težkih obračunov v evroligi in italijanskem prvenstvu. Želimo si, da bi zbrali čim več zmag," napoveduje trener AJ Milana Piero Bucchi.

"Dejstvo je, da je to za nas tekma sezone. Enostavno moramo zmagati, tako kot smo morali to storiti že na nekaterih preteklih dvobojih. Pritisk je prisoten, a sem neizmerno vesel, da smo se znašli v taki situaciji. Nasproti nam bo stala ekipa, ki je pokazala in dokazala, da gre za dobro moštvo. So nekoliko atipični, saj imajo nekaj izredno atletskih košarkarjev, ki so odlični predvsem pri kraji žog. Izredno dobro berejo igro v obrambi, kar jim omogoča nato tudi lahke koše v napadu. S tem v Milanu nismo imeli velikih težav, imeli pa so jih drugi, predvsem recimo CSKA," pa je pred tekmo dejal trener Uniona Olimpije Jure Zdovc ter nato opozoril še na nekaj drugih stvari: "Milano ima šest do sedem igralcev, ki nosijo glavno breme v igri. Pripeljali so še Van den Spiegla, ki pa za zdaj ni pokazal veliko. Gre pa zagotovo za igralca, ki igra s polno energije, zato bo treba paziti tudi na njega. Drugače pa se pri Milanu vse bolj ali manj vrti okoli Ibrahima Jaaberja, ki prihaja s klopi in je trenutno njihov najboljši strelec. Na mestu organizatorja igre je nevaren Finley. Tu je še Mancinelli na položaju številka štiri, ki tudi igra konstantno dobro in pametno, ter tudi Mordente, ki v zadnjem času dobiva večjo minutažo in je izredno nepredvidljiv. Ne gre pozabiti še na Hawkinsa, ki zna zadeti za tri, hitro steče v nasprotni napad, zna pa odigrati tudi s hrbtom proti košu. Dobro bere igro v obrambi, zato ukrade veliko žog, a po drugi strani velikokrat izpade. Ne smemo jim dovoliti, da se razigrajo in dosegajo lahke koše."