Davutoglu se je odzval tudi na navedbe v eni izmed depeš, v kateri je zapisano, da je njegova vlada z islamskimi koreninami protiizraelska, ki si želi oživiti Otomansko cesarstvo. "Da. Sem zelo nevaren za tiste, ki si želijo nestabilnosti v naši regiji. Sem zelo nevaren za tiste, ki želijo v regiji nove napetosti," je po poročanju makedonske tiskovne agencije MIA dejal vodja turške diplomacije. Zagotovil je tudi, da se Turčija ne želi vračati v zgodovino.

Premier Kazahstana, kjer pravkar poteka vrh Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse), Karim Masimov pa je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je eden redkih svetovnih voditeljev, ki ga razkritje diplomatskih depeš ne vznemirja. Ena od diplomatskih depeš opisuje obisk Masimova v nočnem klubu v Astani skupaj z njegovim spremstvom, med njimi tudi njegovo soprogo, in kako je sam divje plesal na odru.

"Zelo mi je všeč. Prvič, skupaj s soprogo sem na svetovnem spletu. Rad plešem s soprogo in če bi to oglaševal na običajen način, bi moral plačati veliko denarja. A tokrat je brezplačno. In zaradi tega sem zelo srečen," je za AFP dejal Masimov.