Kot je Marjan Zupanc, arhitekt velodroma in njegove nadgradnje, povedal za STA, so športno dvorano zasnovali na obstoječi kolesarski stezi in tribunskih objektih ter novozgrajeni atletski stezi, vse skupaj pa na bi prekrili z lahko jekleno konstrukcijo ter tehnomembrano oziroma termoizolativnim materialom.

Gradnjo bodo razdelili v tri korake, v sklopu prvega bodo objekt z nujnimi napeljavami in strojno opremo pokrili, pozneje pa naj bi zgradili še ostale tribunske objekte. Prva faza naj bi stala od šest do osem milijonov evrov, prostor pa bo omogočal tudi umestitev za 4800 gledalcev, je navedel.

Po besedah novomeškega župana Alojzija Muhiča so z izdelavo dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja vsi pogoji zanj izpolnjeni. Vlogo so minuli teden oddali, dovoljenje pa naj bi dobili najpozneje v začetku prihodnjega leta. Gradbeno dovoljenje je tudi pogoj, da izvajalci projekta pridejo do denarja za njegovo izvedbo, je dodal.

Pri tem računajo na Fundacijo za šport (FŠO), v nadaljevanju projekta, pri katerem naj bi šlo za javno-zasebno partnerstvo, pa se bodo prijavili na vse možne razpise. V kolikor bo novomeški občinski svet na januarski seji to potrdil, bodo takrat objavili razpis, z gradnjo športne dvorane pa naj bi v najboljšem primeru začeli v drugi polovici prihodnjega leta, je še pojasnil Muhič.

Da je projekt pokritja velodroma za novomeški Kolesarski klub Adria Mobil zelo pomembna naloga, je ocenila njegova predsednica Mojca Novak. Z novo športno dvorana se bo možnost kolesarskega treninga raztegnila na vse leto, hkrati pa bo kolesarski klub dobil možnost pridobiti sedež kakšne mednarodne športne ustanove, je Novakova še povedala za STA.