V finale se nista uvrstili preostali Slovenki: Maruša Ferk je prvo vožnjo končala na 44. mestu (+ 4,42), Katja Jazbec pa je odstopila.

Maria Pietilae-Holmner je vodila že po prvi vožnji (53,86), druga je bila Avstrijka Nicole Hosp z devetimi stotinkami zaostanka, tretja pa Mazejeva, ki je zaostajala 14 stotink. Tina Maze je na prejšnjih dveh tekmah nastopila s prvima startnima številkama, s katerima ni bila v samem vrhu. Tokrat je tekmo začela Avstrijka Marlies Schild, zmagovalka uvodnega slaloma sezone, ki pa tudi ni imela sreče in je končala že po dobri sekundi, ker je zgrešila že prva vratca. Številka pet, s katero je Mazejeva začela aspenski slalom, pa ji je po prvem nastopu prinesla dobro izhodišče pred finalom.

Maria Riesch, sedma po prvem nastopu, je v finalu vodila tudi po nastopu Poutiainenove in Mazejeve. Finka, ki sta jo v prvi vožnji na četrtem mestu od prvega ločili le dve desetinki, je na koncu vendarle stopila na zmagovalne stopničke in bila drugič zapored na slalomih tretja. Mazejeva je po napakah in oddrsavanju, kar se je začelo že v zgornjem delu proge, na koncu pristala med deseterico, vendar mesto nižje, kot na prvem slalomu te zime, ki je bil 13. novembra v Leviju na Finskem. Izboljšala pa je 14. mesto s sobotnega veleslaloma.

Štiriindvajsetletna Pietilae-Holmnerjeva, svetovna podprvakinja v veleslalomu v Aareju leta 2007, se je veselila prvega mesta, ki ga je za povrh osvojila z veliko prednostjo pred zvezdnico Rieschevo, saj je dvakratna olimpijska zmagovalka zaostala za več kot šest desetink, manj kot sekundo pa je bila zadaj le še Poutiainenova. Pietilae-Holmnerjeva je bila šele drugič med prvo trojico v pokalu; prvič ji je to uspelo pred dvema letoma v slalomu v Leviju. Američanka Lindsey Vonn, branilka velikega kristalnega globusa, je bila dve mesti pred Mazejevo. Slednja je v skupnem seštevku pokala na osmem mestu (113), vodi pa Riescheva (234) pred Poutiainenovo (196) in doslej vodilno Nemko Viktorio Rebensburg (180).

Ferkova, ki je s 24. mestom v Leviju edina poleg Mazejeva za slovensko žensko ekipo osvojila točke v letošnji sezoni, je ponovila 44. mesto, ki ga je dosegla na sobotnem veleslalomu, vendar je bil zaostanek prevelik že pri prvem merjenju vmesnega časa, ko je bila 2,58 sekunde za vodilno, do konca pa je bila razliko skoraj podvojila. Jazbečeva, 55. v Leviju, pa tokrat ni prišla do cilja.

Karavana alpskih smučark se bo preselila v Lake Louise, kjer bodo konec tedna na programu hitre discipline, najprej pa bo v petek na vrsti smuk.