Klinarjeva je v predtekmovanju s 4:36,52 zasedla četrto mesto. "Ne vem, kako naj ocenim nastop. Več bo vidno popoldan, sama pa moram biti prav v vseh disciplinah še nekaj hitrejša. Zjutraj sem privarčevala nekaj moči na koncu v kravlu," je ocenila 22-letna Jeseničanka, ki je suvereno zmagala v svoji predtekmovalni skupini. V tej disciplini je nastopila tudi Ravenčanka Tjaša Oder, peta v Eindhovnu na 800 prosto, in osvojila 16. mesto.

Blizu finala je bila tudi triglavanka Anja Čarman, ki je kljub bolečinam v hrbtu pogumno nastopila na 200 hrbtno, a je dosežek 2:08,33 na koncu zadostoval za nehvaležno deveto mesto in bo popoldan prva rezerva. Njen nastop je bil prava mala drama, saj je imela od četrtka nepričakovane bolečine v križu in njen nastop je bil celo vprašljiv.

"Res sem si želela dober izid. Pripravljena sem boljše, a ni šlo. O odstopu pa nisem razmišljala, saj sem prišla sem nastopiti. Za to smo trenirali celo jesen. Danes sem začela na vse ali nič, skušala sem odmisliti bolečino in na koncu sem dosegla kar dober izid glede na vse," je povedala plavalka, ki jo v prihodnjih dneh čaka obisk pri zdravnikih, ki bo odločal tudi o njeni poti na decembrsko svetovno prvenstvo v Dubaju.

Še enkrat je solidno nastopil Robi Žbogar, v soboto peti na 200 delfin, ki je na 200 prosto dosegel izid 1:48,53 in tekmo končal kot 26. V ženski konkurenci je bila s 15. mestom in dosežkom 1:59,31 najboljša Nina Sovinek iz ljubljanske Olimpije, triglavanka Urša Bežan je z 2:00,13 dosegla osebni rekord in bila 21., Velenjčanka Nina Drolc je zasedla 26. mesto in Radovljičanka Nina Cesar 30. Drolčeva je bila še 25. na 50 prosto, Sovinkova pa je v tej disciplini pristala mesto za njo.