Berlot je tekaški del druge tekme svetovnega pokala v letošnji sezoni začel z 11. mesta in zaostankom 51 sekund za vodilnim Francozom Jasonom Lamyjem Chappuisom, zmagovalcem uvodne tekme. Oranič je v smučino 10 km dolge proge krenil kot 25., njegov zaostanek pa je znašal sekundo manj kot dve minuti.

Nalogo sta na koncu Slovenca opravila solidno. Ob hudem mrazu sta tudi tokrat oba osvojila točke svetovnega pokala. Boljši je bil tokrat Berlot z manj kot dvema minutama zaostanka, Mitja Oranič pa je v cilj pritekel štiri mesta za njim, potem ko je v ciljnem sprintu ugnal precej uglednejše kombinatorsko ime, Norvežana Magnusa Moana. Berlot je z 21. mestom postavil rezultat kariere v svetovnem pokalu, hkrati pa četrtič osvojil točke svetovnega pokala. Tudi Oranič je popravil petkov dosežek, ko je bil 27.

"Po današnji tekmi smo zelo zadovoljni. Že na skakalnici smo pokazali veliko, ko je Gašper imel 11. rezultat, Mitja pa 25. To pa je bil tudi razlog, da smo bolj optimistično šli v tekaški del preizkušnje. Ta je bil na dokaj visoki ravni, spet pa je mraz zelo vplival na sam potek tekaškega dela tekme. V cilju sta bila fanta povsem zmrznjena. Končni rezultat je super, tudi s tekmami v Kuusamu pa smo zelo zadovoljni. Dvakrat oba do točk, ob tem pa še 21. mesto Gašperja, kar je res odlično. Sam sem super zadovoljen," je po tekmi povedal glavni trener slovenske vrste Primož Triplat.

V ospredju pa je Gottwaldu do zmage uspelo priti s šele 26. mesta po skokih. Po 7,5 kilometra teka je bil še na desetem mestu, nato pa pospešil in v naslednjem kilometru že ujel takrat vodilnega Mikka Koksliena. Pričakovano je odlični Gottwald kmalu prehitel tudi Norvežana, s katerim sta nato skupaj vstopila v zadnji kilometer.

Avstrijec je takoj močno pospešil in tako s številko 26 na prsih prišel do prve zmage letos, skupno pa že 22. v svetovnem pokalu. Kokslien je vseeno zadovoljen končal na drugem mestu, tretji pa je bil Chappuis, ki je v cilju za Kokslienom zaostal za dve sekundi.

Karavana se zdaj seli v Lillehammer, kjer bosta prihodnji konec tedna na sporedu novi tekmi za svetovni pokal v nordijski kombinaciji.