"Niti za trenutek nisem podvomil v svojo nedolžnost, ker si nikoli nisem pomagal na prepovedan način," je špansko javnost v izjavi za nacionalno televizijo TVE še enkrat poskušal pomiriti 27-letni kolesar. Contadorju preti dvoletna prepoved tekmovanj in odvzem naslova zmagovalca slovite večetapne kolesarske preizkušnje, potem ko je bil 21. julija pozitiven na prepovedano snov klenbuterol.

Dopinški škandal, očitajo mu, da si je z dopingom pomagal pred ključno gorsko preizkušnjo francoske pentlje, je očitno kolesarju prišel do živega. Komaj se je zadrževal, da ne bi bruhnil v jok, ko je odgovarjal na vprašanje, ali bo uresničil grožnjo in zapustil kolesarsko karavano, če ga bodo spoznali za krivega: "To je prezgodaj za reči, vendar še ne morem z gotovostjo povedati, ali bom nadaljeval. Sploh si ne morem zamisliti, da ne bi odločili v mojo korist."

Contador, ki je podpisal pogodbo z moštvo Saxo Bank, je jezen tudi na svoje zdaj že nekdanje moštvo Astano, ker ga ni ubranilo pred očitki, čeprav je v zadnjih treh letih na vsaki dirki dal vse od sebe.

O Contadorjevem primeru se mora najprej izreči disciplinska komisija španske kolesarske zveze.