Trener Blejcev Igor Kolaković je še pred kratkim opozarjal, da ACH v Sloveniji in v srednjeevropski ligi nima sebi primernih nasprotnikov in da so lahko gladke zmage v tej konkurenci zelo varljive. Kot pravi test je izpostavljal ligo prvakov, a bojazen je bila odveč, saj so njegovi varovanci tudi v najmočnejšem klubskem tekmovanju pokazali odlično odbojko.

"Naša največja kakovost je izjemna ambicija po zmagi, ki jo moji igralci izkazujejo na vsakem koraku. To je tisto, kar je meni zelo všeč, saj tako brez težav igralcem prenašam svoje zamisli, kako bi odigrali kakšne točke. Naša koncentracija je zelo visoka in v odločilnih trenutkih znajo igralci ohraniti mirne živce," je bil Kolaković vesel po zmagi, v naslednji sapi pa je ocenil stanje v skupini C: "Proti Budvi smo odigrali tako kot na Poljskem v prvem krogu. Lahko smo zelo zadovoljni s šestimi točkami iz prvih dveh tekem."

V odbojki je sodelovanje med igralci na različnih pozicijah ključnega pomena, zato je nehvaležno izpostavljati posameznike, toda pri ACH je preprosto nemogoče spregledati odlično formo Dejana Vinčića. Štiriindvajsetletni slovenski podajalec navdušuje z mirnostjo in preudarjenostjo, z domiselnimi asistencami pa hrani soigralce, ki kot po pravilu končujejo akcije mimo nasprotnikovega bloka. Ker Vinčić v svoji ravni ne popušča, Vlado Petković pri Blejcih sploh še ni uspel dobiti prave priložnosti, čeprav gre za nepogrešljivega srbskega reprezentanta. Tako ni bilo nič od bratskega dvoboja z Veljkom, ki je prav letos poleti dres ACH zamenjal za Budvinega.

Z novo gladko zmago je ACH povsem sam na vrhu skupine C s šestimi točkami, Olympiacos pa ima kljub zmagi nad Jastrzebskim le dve, saj je do uspeha prišel šele po petih nizih. Pred začetkom letošnje lige prvakov so namreč spremenili točkovanje, pri katerem sta zmagi s 3:0 in 3:1 vredni tri točke, zmaga s 3:2 prinese dve točki, do točke pa je mogoče priti tudi z minimalni porazom z 2:3. Trenutni vrstni red je tako takšen: ACH Volley 6, Budvanska Rivijera 3, Olympiacos 2, Jastrzebski Wegiel 1.