Da ne bo šlo zgolj za še eno tekmo lige prvakov, so se še kako dobro zavedali glavni akterji v obeh taborih. S prav posebnim žarom v očeh so začeli sproščeno ogrevanje, prav nič pa si niso mogli pomagati, da ne bi neprestano pogledovali proti tribunam, ki so se iz minute v minuto bolj polnile. Zavedali so se namreč, da gre za preizkušnjo, ki se je bodo zapomnili za vedno, saj se klubska odbojka le redko igra pred takšno navdušeno množico.

Še dan pred tekmo je trener ACH Volleyja poudarjal, da ima v moštvu 13 enakovrednih igralcev, a pričakovano se je odločil za popolnoma enako začetno postavo kot prejšnji teden, v kateri so bili Alen Šket, Matevž Kamnik, Milan Rašić, Vid Jakopin, Andrej Flajs, Dejan Vinčić in libero Daniel Lewis. Po nekaj uvodnih točkah v krču je navijanje s tribun Blejce vendarle uspelo povsem prebuditi, ki so s stopnjevanjem agresivnosti, zavzetosti in osredotočenostjo uspeli na površje spraviti tudi lastno kvaliteto in brez težav dobili prvi niz.

Da je prav Budvanska Rivijera prvi gost stožiške dvorane, je tekmi dodalo še poseben čar, saj sta se lahko slovenski javnosti predstavila slovenski reprezentant Sebastijan Škorc in slovenski selektor Veselin Vuković. Prvi je pri 36-letih že pravi veteran, a mu zato energije niti slučajno ne primanjkuje in je z neprestanim spodbujanjem, objemanjem in ploskanjem soigralcev pravi duhovni vodja črnogorskega prvaka. Svoji trenerski vlogi primerno je Vuković razumljivo bolj umirjen in ga le stežka karkoli preseneti. Tako mu ni ostalo nič drugega, kot da premoč ACH Volleyju prizna tudi v drugem nizu, v katerem so slovenski prvaki še dodatno potrdili svojo avtoriteto. Odlično je deloval tako blok kot sprejem, ne mestu podajalca pa je odlično soigralce zaposloval Dejan Vinčić, ki je črnogorski blok vedno znova znal uloviti na napačni nogi.

Do prvega tehničnega premora v tretjem nizu se je že zdelo, da se je prebudila tudi Budva, a je šlo le za kratkotrajen pojav. Četa blejskega trenerja Igorja Kolakovića je namreč v nadaljevanju zaigrala najbolje na tekmi in s točko za točko višala prednost in že precej pred koncem tekme uspela na noge dvigniti takrat že povsem polno dvorano, saj so notri zgnetli tudi vsi tisti, ki sploh niso imeli vstopnice.

Skupina C, 2. krog: ACH Volley – Budvanska Rivijera 3:0, Olympiacos – Jastrzebski 3:2 (26, 22, - 23, - 17, 13), vrstni red: ACH Volley 6, Budvanska Rivijera in Olympicos po 3, Jastrzebski 0.