O številnih medsebojnih povezavah med obema kolektivoma je bilo povedanega že ogromno, v prvi vrsti pa prednjačita oba trenerja - Igor Kolaković pri ACH Volleyju in Veselin Vuković pri Budvanski Rivijeri, saj oba prihajata iz Črne gore in sta v preteklosti že mnogokrat stala na nasprotnih bregovih. Na papirju je velik favorit ACH Volley, kar priznava tudi Kolaković: "Logično je, da je pritisk na ACH Volleyju in upamo, da bomo pred polno dvorano to znali obrniti v svojo korist. V dvorani v Stožicah ne treniramo in je ne poznamo, a pričakujem, da se bomo v njej dobro znašli. Najti moramo pravo povezanost z navijači in da bomo skupaj premagali pritisk nove dvorane."

Prejšnji teden na gostovanju pri poljskemu podprvaku Jastrzebskemu je Igor Kolaković poslal na teren enako postavo, ki je blestela že lani, z izjemo na blokerskem položaju. Tokrat Kolaković začetne zasedbe še ne želi razkriti: "Imamo 13 igralcev, ki enakovredno konkurirajo za začetno postavo, ki se lahko vedno spremeni. Ni važno, kdo bo začel, ampak kako se bo tekma odvila in kako bo določen igralec dal svoj pravi učinek. Vsi igralci so pripravljeni, da dajo svoj maksimum in da bi delovali kot pravi kolektiv." Malenkost več je o prvi postavi povedal kapetan Andrej Flajs: "Trener nam ni zaupal prve postave, zato o njej lahko le ugibamo. Jasno je več ali manj le, da bo na mestu libera igral Daniel Lewis."

Prav kapetan Flajs ima v blejskem taboru še največ težav zaradi poškodbe, saj ima bolečine v stegenski mišici, a pravi, da če bo treba, bo na parketu stal samo na eni nogi. Težave s hrbtom ima še Matevž Kamnik, a tudi on bo drevi v postavi. Drugače je pri Budvanski Rivijeri, kjer bo zagotovo manjkal korektor Francesco Biribanti, ki je ostal v Črni gori, a trener ACH se ne boji niti morebitnih igric Budvanske Rivijere, s katerimi bi tik pred tekmo odličnega Italijana (začuda) usposobili: "Bomo na tehničnem sestanku videli, ali je v ekipi. A to niti ni pomembno, saj smo pripravljeni na vse in presenečenja ne z ene ne z druge strani niso mogoča."

Pri Budvanski Rivijeri bosta pod posebnim drobnogledom slovenski reprezentant Sebastijan Škorc in slovenski selektor Veselin Vuković, ki tako zelo dobro pozna okostje slovenskega prvaka. "Vedeti morate, da nobena klubska tekma v evropski ligi prvakov, z izjemo finalnega turnirja, ni in tudi ne bo pritegnila takšne množice ljudi," se Vuković veseli polne dvorane, pred tekmo pa je povsem miren: "Moštvo ACH Volleyja je nesporen favorit. Z zmago s 3:0 proti Olympiacosu smo naredili že precej dela, naš glavni fokus v prihodnosti pa je tekma s poljsko ekipo Jastrzebski, ki bo 8. decembra. V Ljubljano smo prišli precej neobremenjeni, seveda pa nismo prišli brez ambicij."

Črnogorski predstavnik bi bil v Ljubljani zadovoljen že z vsakim osvojenim nizom, a Vuković ne podpisuje nobene predaje: "Napovedi so vedno nehvaležne. Proti Olympiacosu smo odigrali precej precizno in če nam to uspe ponoviti tudi v Ljubljani, potem so naše možnosti zagotovo večje."