V Stožice prihajate na krilih gladke zmage nad Olympiacosom (3:0). Nam lahko opišete za kakšno tekmo je šlo prejšnji teden?

Bilo je precej nervozno, saj je šlo za prvo pravo preizkušnjo v sezoni. Tu ne mislim samo v ligi prvakov, ampak na splošno, saj so v črnogorskem prvenstvu ekipe zares slabe, z izjemno Budućnosti. Po pripravljalnem turnirju v Novem Sadu zdaj mesec dni nismo imeli močne tekme in se v formi še lovimo. Proti Olympiacosu smo naredili kar nekaj napak, zato imamo v igri precej rezerv. A v ligi prvakov se gledajo le zmage, mi smo jo dobili, v športu pa je še vedno tako, da je bolje zmagati s slabo igro, kot izgubiti z dobro.

Prejšnji teden ste imeli precej težav poškodbami, saj med drugim ni igral korektor Francesco Biribanti.

Imeli smo precej problemov, nekateri igralci pa so še vedno poškodovani. Do odhoda iz Budve ne bo jasno, ali bo z nami potoval tudi Biribanti, tako da je njegov nastop vprašljiv, a brez njega smo igrali že v prvem krogu. Odlično ga je nadomestil Nikola Renovica, čeprav je bil tudi on bolan. Z vročino sem igral tudi jaz, toda poškodbe so se v športu dogajale in se vedno bodo.

Kako potekajo priprave na jutrišnjo tekmo?

Naš skavt dela s polno paro in nič drugače, kot je že za tekmo z Olympiacosom. ACH poznamo zelo dobro, saj je naš trener Veselin Vuković tudi selektor slovenske reprezentance, tu pa je še Veljko Petković, ki je bil pri Bledu lani. Dobro jih poznam tudi jaz, saj gre za moje bivše soigralce pri ACH, še vedno pa z njimi igram v reprezentanci.

Si upate napovedati zmagovalca?

Mi prihajamo v Ljubljano, da odigramo čim bolje. Če bomo na pravi ravni, potem zagotovo lahko dosežemo pozitiven rezultat.

Na mednarodnem turnirju v Novem Sadu je medsebojno tekmo gladko dobil ACH Volley s 3:0. Bo to imelo kakšen vpliv?

Šlo je le za pripravljalno tekmo in ne bi imela nobenega vpliva, tudi če bi jo mi dobili s 3:0. Mi smo bili sredi priprav, tako da smo še preizkušali različne stvari in tista tekma je bila povsem poglavje zase.

Kako velik je problem za Budvansko Rivijero, da nima močnega nacionalnega prvenstva?

Vsekakor se nam je poznalo, da nismo imeli težkih tekem. Verjamem, da bo sedaj bolje, saj smo prišli v ritem, ko igramo dvoboje tudi med tednom. Imamo dovolj časa, da se pripravljamo na tekme lige prvakov in da lahko na igrišču vedno pustimo maksimalno. Na nas ne sme več vplivati, da v domačem prvenstvu nimamo pravih preizkušenj, ampak moramo to izklopiti in razmišljati le o nasprotniku in naslednji tekmi. Hkrati moraš biti vedno pozitivno naravnan, saj se ti lahko le tako zgodi kaj dobrega.

Pri blejskem klubu napovedujejo polno dvorano.

Vsi vemo, da bo polna, in se tega veselimo. A enako je z vsemi tekmami v ligi prvakov, ki za naš klub pomeni vse. Prišli bomo na igrišče pred 12.000 gledalci in zagotovo ne bo lahko, a v podobni situaciji so tudi z odbojkarji ACH, saj bodo tudi oni igrali prvič pred to množico v Stožicah. Res je, da igrajo doma, toda ker se morajo prikazati v dobri luči, je tudi na njih pritisk.

Kako pogosto ste v stiku z igralci iz ACH Volleyja?

Vsekakor se slišimo in se pozabavamo preko Skypa in mobitelov. Zadnje dni sicer manj, a bo dovolj časa, da se vidimo pred in po tekmi v Ljubljani.