Kot so pojasnili v nagrajenem podjetju, so na letos uvedenemu izboru najboljše mobilne vsebine in aplikacije na svetu WSA-mobile sodelovali kandidati, ki so bili najprej nominirani na nacionalnih izborih. V končnem izboru je v osmih kategorijah sodelovalo 420 udeležencev iz skoraj 100 držav, v vsaki kategoriji pa je WSA izbrala po pet zmagovalcev.

TE-TOL, ki ga je nominiral slovenski član WSA, to je vodja Laboratorija za odprte sisteme in mreže z Instituta Jožef Stefan Borke Jerman Blažič, je s svojim mobilnim portalom kandidiral v kategoriji m-okolje in zdravje, Slovenija pa si preko njega ugledno priznanje deli z Avstrijo, Indijo, Egiptom in ZDA.

Mednarodna žirija je TE-TOL nagradila z utemeljitvijo, da je podjetje kot proizvajalec energije iz fosilnega goriva z inovativnim mobilnim sistemom na odprt, pregleden in enostavno dostopen način svojemu neposrednemu okolju - prebivalcem Ljubljane - omogočil pregled ažurnih podatkov o izpustih ter vplivih na okolje in zdravje, pa tudi podatke o proizvodnji, obenem pa je z mobilnim sistemom nadgradil interne procesa dela.

Vsi zmagovalni projekti bodo predstavljeni svetu v okviru mednarodne konference WSA-mobile Winners' Gala, Conference & Expo, ki bo med 5. in 8. decembrom potekala v Abu Dhabiju. Kot pravijo organizatorji, gre za prvi svetovni dogodek, osredotočen na odličnost mobilnih vsebin in aplikacij.