"Fantje so naredili po približno 50 skokov. V Avstriji smo imeli na zelo lepi 90-metrski skakalnici nekaj težav zaradi toplega vremena pri 18 stopinjah Celzija, saj je topil ledeno smučino, a imajo na srečo žaromete, da smo vadili zvečer. V Klingenthalu je prvi dan treninga odpadel zaradi vetra in snega, nato pa smo opravili štiri treninge na veliki skakalnici v optimalnih pogojih, ki so bili boljši od tistih v Avstriji. Fantje so skakali v skladu s pričakovanji. Kranjec je ujel najboljše skoke ob koncu priprav. Pikl je vseskozi skakal zelo dobro. Prevcu manjka konstantnost, saj le občasno prikaže vrhunski skok. Zelo dobro sta se v drugem delu priprav znašla Kramaršič in Tepeš, medtem ko je Damjan slabše začel, a nato stopnjeval kakovost skokov," je med včerajšnjo vožnjo v domovino po telefonu povedal glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan, ki je imel na treningu za primerjavo Nemce, Ruse in Italijane. Slovensko strokovno vodstvo trdi, da so bili Slovenci z najboljšimi skoki enakovredni omenjenim trem reprezentancam, medtem ko Norvežani, Finci in Poljaki trenirajo na snegu v Skandinaviji.

V Hinzenbachu so bili na treningu tudi člani reprezentance B in Primož Peterka, ki ni v nobeni selekciji in vadi pod vodstvom Bineta Norčiča. "V Peterki je veliko energije, pokazal je nekaj zelo lepih skokov, a je njegovo skakanje še malce grobo, zato mora dodati še nekaj fines. Ima možnost, da se na izbirni tekmi uvrsti v ekipo za prve tekme celinskega pokala v letošnji zimi, kjer bodo na začetku tekme na manjših skakalnicah," je dodal Zupan.

Slovenski selektor je že določil ekipo, ki bo v torek odpotovala v Kuusamo na sever Finske, kjer se bo v petek, 26. novembra, začela nova sezona svetovnega pokala. Na Finsko bodo odleteli Kranjec, Prevc, Pikl, Tepeš in Mežnar, po treningu pa bo Zupan določil četverico za tekmo, saj ima Slovenija na začetku sezone pravico nastopa le s štirimi tekmovalci. Damjan bo izpustil prvi dve tekmi v Kuusamu in Kuopiu, ker mu skakalnici nista posebej ljubi, in se bo ekipi pridružil v Lillehammerju.