Nedelja, 21. novembra

V Lendavi bodo predstavili dvojezično, slovensko-madžarsko Novo zavezo, ki sta jo skupaj izdali Svetopisemska družba Slovenije in Svetopisemska družba Madžarske, še pred tem pa bo ob 10. uri tudi zahvalno bogoslužje.

Po vsem svetu bodo potekale slovesnosti ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. V Sloveniji bodo svečke za umrle v prometnih nezgodah prižigali v enaindvajsetih krajih, glavni slovesnosti pa bosta v Ljubljani in Mariboru.

Finska prestolnica Helsinki bo gostila mednarodno srečanje o reformah svetovne okoljske politike.

Torek, 23. novembra

Poslanci bodo končali redno novembrsko zasedanje parlamenta. Med drugim bodo glasovali o predlogu pravosodnega ministra Aleša Zalarja, da za predsednika vrhovnega sodišča imenujejo Branka Maslešo. Kandidata podpirata tako vrhovno sodišče kot tudi sodni svet. V državnem zboru pa mu nasprotujeta opozicijska SDS in SNS, ki mu očitata, da se je leta 1984, ko je kot preiskovalni sodnik opravil ogled, navduševal nad tem, da so graničarji JLA ustrelili nekega prebežnika. SDS se pri tem sklicuje na izjave ustavnega sodnika Jana Zobca in vrhovnih sodnikov Barbare Zobec ter propadlega kandidata za predsednika vrhovnega sodišča Marka Šorlija. SDS se je zdelo, da je Zalarjev predlog tak udarec zoper demokracijo in pravno državo, da o tem takoj obvestila mednarodno javnost.

Masleša s pričami, tožilcem in zapisničarko, ki sta bila pri omenjenem ogledu zraven, dokazuje, da so očitki na njegov račun izmišljeni. SDS in omenjeni sodniki Masleši tudi očitajo, da je ob osamosvojitvi Slovenije govoril, kako bo JLA "tepihovala" Slovenijo. Tudi to Masleša zanika.

V okviru ciklusa Glasbe sveta bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma koncert zasedbe AfroCubism, na katerem bodo nastopili združeni kubanski in malijski glasbeniki. Zamisel o tovrstni zasedbi je stara že desetletje in pol, a se je udejanjila šele nedavno; v njej so nekatera najbolj slovita imena "svetovne godbe", kot so Eliades Ochoa, Toumani Diabaté, Baba Sissoko in drugi.

Sreda, 24. novembra

Največji portugalski sindikati bodo v protest proti načrtovanim varčevalnim ukrepom, ki jih je napovedala vlada socialistov, izpeljali splošno stavko.

Četrtek, 25. novembra

S predstavo Skok iz kože avtorja Petra Rezmana v izvedbi Gabra K. Trseglava se bo v Mestnem gledališču Ptuj začel 8. festival monodramskih uprizoritev Monodrama Ptuj 2010.

Petek, 26. novembra

V Pragi bo potekala evropska konferenca, na kateri bodo ob prvi obletnici lizbonske pogodbe ocenili učinke, ki jih je prinesel ta reformni akt Evropske unije.