Wrolich je tudi sam beležil velike uspehe v kolesarstvu. Med drugim je na eni od etap dirke po Georgii leta 2005 zmagal in ugnal tudi tedanjega velikana kolesarskega športa Američana Lanca Armstronga, na slovitem francoskem Touru si je v eni od etap privozil drugo mesto. Sam zase je kot vrhunec kareire označil kar 11 nastopov na klasični dirki Milano - San Remo ter pet nastopov na Touru, ki jih ne bo pozabil nikoli.

Tudi po koncu športne poti pa bo Wrolich, tudi udeleženec olimpijskih iger v Atlanti 1996 in Sydneyju 2000, ostal v kolesarstvu, saj je med drugim že eno leto tudi predsednik Koroške kolesarske zveze. Poklicno bo sodeloval tudi z avstrijsko agencijo s sedežem v Monte Carlu, ki se ukvarja z velikimi prireditvami.

Odločitev o koncu pa za kolesarja, ki je največje uspehe beležil z ekipo Gerolsteiner, ni bila lahka. "Še vedno sem užival na vsaki tekmi in na treningu." Odločilen je bil razpad ekipe Milram, za katero je Wrolich vozil nazadnje, saj je moštvo ostalo brez sponzorja za naslednjo sezono.