Po besedah Romana Renerja iz Geodetskega inštituta Slovenije se s projektom ukvarjajo že veliko časa. Tipni model je izdelan s tridimenzionalno tehniko tiskanja. Preizkusil ga je tudi slepi obiskovalec prireditve in povedal, da deluje ter da so slepi in slabovidni hvaležni, da so v Škocjanskem zatoku mislili tudi na njih.

Žarnič je dejal, da podpira projekte, kot je ta in bodoči razvoj zatoka. Tega vidi kor "svetel primer biotske raznovrstnosti znotraj urbanega in industrijskega okolja, kjer se pokaže, kako je možno sožitje narave in vseh drugih človekovih dejavnosti".

Prireditve se je udeležil tudi predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko, ki je dejal, da take projekte v koprskem pristanišču podpirajo. Dobro sodelovanje med krajinskim parkom Škocjanski zatok in Luko Koper je po njegovem dokaz več, da je sobivanje med naravo in industrijo mogoče. Taktilni model, ki je bil danes predan v uporabo, je pridobljen s finančno pomočjo Luke Koper, s takimi pobudami pa bodo, pravi Veselko, tudi nadaljevali.