»Igrali smo izjemno potrpežljivo, rahli padec smo doživeli le v četrtem nizu, a kljub temu je šlo za izredno težko tekmo. Ta zmaga v gosteh je za nas izjemno pomembna in zelo vredna. S kakovostjo, ki smo jo pokazali, moramo nadaljevati še naprej, našo raven igre pa poskusiti dvigniti še višje,« je kratka analiza trenerja ACH Volleyja Igorja Kolakovića, ki po videnem ni spreminjal zmagovalne formule iz lanske sezone, še najbolj pa je bilo to opazno pri udarni začetni postavi. Ta je bila namreč včeraj na Poljskem enaka kot na koncu pretekle sezone, bazira pa na slovenskem jedru, ki ga sestavljajo Andrej Flajs, Alen Šket, Vid Jakopin, Dejan Vinčić in Matevž Kamnik, na položaju libera pa je še naprej prekaljeni Kanadčan Daniel Lewis. Edina sprememba je tako le na položaju blokerja, saj je vrzel po odhodu Alena Pajenka zapolnil srbski reprezentant Milan Rašić.

»Dobil sem priložnost in dal sem vse od sebe. Dejstvo je, da smo začeli dokaj nervozno, na začetku delali napake na servisu, toda v nadaljevanju smo se znali umiriti. V tretjem nizu smo imeli padec koncentracije, tako da nismo uspeli ujeti priključka, četrtega pa smo igrali precej izenačeno in tudi zasluženo zmagali,« je povedal Alen Šket. Nekoliko slabši dan je imel tokrat kapetan Andrej Flajs, a prav on je prispeval zaključno točko in to z asom, čeprav mu je prav servis do tedaj povzročal največ težav. »Upam, da sem se z zadnjim asom malo odkupil,« se je pošalil Flajs, nato pa predstavil svoje videnje dogajanja: »Že od začetka smo hoteli dokazati, da nas na Poljskem zanima samo zmaga. Prva dva niza smo odigrali disciplinirano in odločno, s čimer smo presenetili nasprotnika. Ostala dva niza sta bila precej bolj izenačena, s tem da je tretji pripadel Poljakom, zadnji pa nam. Napake niso bile posledica močnih servisov, ampak nam je po drugem nizu padla koncentracija, zato so žoge letele v mrežo in avt.«

Pri poljskih podprvakih, kjer več kot očitno marsikaj ni v redu, je znova najbolj izstopal Slovenec Mitja Gasparini. Z 21 točkami je bil statistično najboljši igralec tekme, a to ni bilo dovolj, da bi Jastrzebski iztržil kaj več kot le dober odpor. »Čestitati moram ACH Volleyju za zmago. Mi smo prva dva niza ves čas vodili, toda naši nasprotniki so obakrat ujeli priključek,« je Mitja Gasparini ocenil tekmo, nato pa pogledal proti prihodnosti: »Vsekakor si želim, da bi naše moštvo v nadaljevanju lige prvakov in tudi v ostalih tekmovanjih vendarle ujelo pravi ritem. Upam, da bi navduševali svoje navijače s svojo igro in da bi z dobrimi tekmami tudi prišli naprej. Vsekakor pa se že zdaj veselim našega nastopa v Ljubljani.« Prav Ljubljana in nova dvorana v Stožicah bo naslednja postaja odbojkarjev ACH Volleyja. V sredo v slovensko prestolnico prihaja najboljši črnogorski klub Budvanska Rivijera, ki je sinoči na drugi tekmi skupine C doma gladko s 3:0 (25, 21, 20) odpravila Olympiacos. Več kot 10.000 ljubiteljev odbojke bo tako prihodnji teden spremljalo že eno od odločilnih tekem za napredovanje v izločilne boje lige prvakov.