Prestrukturiranje Zvona Ena Holdinga

Zvon Ena Holding, ki ima 24 milijonov evrov neporavnanih zapadlih obveznosti, se je uspel z upnicami bankami dogovoriti o moratoriju na plačilo obveznosti. Uprava, ki jo vodi Simon Zdolšek, ugotavlja, da je likvidnost družbe izredno napeta. Ob tem pa je že konec oktobra Agencija za trg vrednostnih papirjev začela postopek za odvzem dovoljenja za pridobitev kvalificiranega deleža v Krekovi družbi. V Zvonu so že napovedali, da bodo ugovor poslali v zakonskem roku.

Nekdanji merkurjevec novi direktor JUB

Nekdanji direktor maloprodaje v Merkurju Aleš Krumpestar je oktobra postal direktor podjetja JUB kemična industrija, ki je hčerinsko podjetje JUB-H. Po dostopnih podatkih je Krumpestar solastnik podjetja Merfin, prek katerega je bil izpeljan menedžerski odkup Merkurja.

NKBM spremenila datum objave konsolidiranega poslovnega poročila

Mariborska Nova KBM je včeraj sporočila, da bo spremenila datuma objave nerevidiranega konsolidiranega poslovnega poročila za obdobje od januarja do september letos, in sicer iz prvotno načrtovanega 22. na 23. november. Razlog za spremembo pa je kasneje načrtovana seja nadzornega sveta družbe.

Mersteel v lov za vlagatelji

V torek se je prvič sestal upniški odbor Mersteela, ki je od 5. novembra v prisilni poravnavi. Uprava je upnike seznanila z načrti finančnega prestrukturiranja in poslovanja družbe ter s poročilom o tekočem poslovanju, po besedah direktorja Darka Gregoriča pa je prednostna naloga uprave najti investitorja.

Zagon novega odkopa v Premogovniku Velenje

V jami Pesje Premogovnika Velenje so včeraj zagnali novi odkop. Njegova posebnost je, da je na njem montiranih 88 sekcij novega hidravličnega podporja. Glavni cilj novega podporja je povečati učinke pri odkopavanju ob hkratnem zagotavljanju varnosti za zaposlene.

Pripravila Jan Bratanič in sta