Odbojkarji ACH Volleyja se za razliko od lanske sezone, ki so jo celo končali na zaključnem turnirju prav tako na Poljskem, s te države vračajo z zmago. Lani so uvodni dvoboj v Rzeszowu izgubili, potem ko so že vodili z 2:0. Podobna drama se je obetala tudi tokrat, a jo jo varovanci trenerja Igorja Kolakovića preprečili z odlično igro v četrtem nizu, ko jim je po zaostanku uspel preobrat. Slovenski prvaki, ki sicer znajo igrati še boljše, so praktično v vseh nizih zaostajali, a bili najbolj zbrani, ko je bilo to najbolj potrebno, kar jim je tudi prineslo nasploh prvi uspeh proti poljskim moštvom.

Tekmo so boljše začeli gostitelji. Do prvega tehničnega odmora so prišli z rezultatom 8:5, nato pas je igra stekla tudi gostom. Ob drugem tehničnem odmoru so že vodili s 16:14, nekaj trenutkov pozneje tudi z 20:16. S tremi zaporednimi točkami so se Poljaki približali le na točko zaostanka, a po bloku Igorja Rašića je bila prednost Slovencev spet tri točke. Domači so se sicer še enkrat približali na točko, nato pa z nekaj napakami dovolili, da ACH Volley povede.

Podoben je bil tudi potek drugega niza. Začetno vodstvo domačih, izenačenje še pri 18. točki, nato pa tri zaporedne točke Blejcev, ki so zadostovale za niz, ki jim ga jim z blokom oziroma napadalno akcijo dokončno zagotovila Matevž Kamnik in Alen Šket. Blejci so z dobro igro nadaljevali tudi v četrtem nizu, a le do izida 18:18. V zaključku jim je padla zbranost, kar so gostitelji izkoristili in prišli do znižanja na 1:2.

Tudi četrti niz je potrdil, da gre za izenačeni ekipi. Bil se je težek boj za vsako točko, nobenim se ni uspelo odlepiti. Do prve večje prednosti so tak pred vstopom v končnico prišli domači, ki so vodili z 20:17, vendar Blejci se niso Dali. Vid Jakopin je zbiral točke, bil najzaslužnejši za izenačenje na 21:21, izid je bil nato poravnan vse do 26 točke, četrto zaključno žogo pa so gosti z asom Andreja Flajsa vendarle izkoristili ter se tako veselili zelo pomembne zmage.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja je po tekmi povedal: "Najprej bi čestital nasprotnikom za dobro tekmo. Presenetili smo jih predvsem s svojo odločno igro. Imeli smo dober sprejem in dober izkoristek v napadu. V tretjem nizu so nam ušli in so ga zasluženo dobili, nato pa smo mi bili boljši v četrtem, predvsem po zaslugi kolektivne igre in dobre obrambe. Tri točke smo si povsem zaslužili. Vedeli smo, da če želimo dobiti posamezni niz, moramo biti vso tekmo zbrani. Zavedali smo se, da lahko Poljaki odigrajo odlično, kar so pokazali v določenih trenutkih tekme. Njihov padec v zbranosti smo znali izkoristiti v našo prid in potek tekme odločiti v našo korist. Mislim, da smo v prvem in drugem nizu pokazali zelo dobro igro. V tretjem nizu je prišlo do padca koncentracije, naredili smo nekaj osnovnih napak. Zadovoljni smo z igro na naši prvi tekmi, prepričan pa sem, da bomo našo igro še popravili. Pri gostih je odlično igral Gasparini, ki je pokazal, da je odličen igralec in nosilec igre poljskega moštva. Pokazal je zakaj je že vrsto let prvi korektor slovenske reprezentance. Ne bomo razmišljali, kaj nam današnja tekma prinaša. Zdaj nas čaka razprodana tekma v Stožicah proti Budvi, po kateri bo vse skupaj bolj jasno. Mislim, da je skupina zelo izenačena, vsak lahko premaga vsakega, kdo pa se bo uvrstil naprej, bo znano po novem letu."