Robert Calderoli, minister in član skrajne desničarske stranke Severne lige, meni, da bi moral di Montezemolo odstopiti, saj Fernando Alonso, zaradi ponesrečene moštvene strategije, ni osvojil svojega tretjega naslova svetovnega prvaka. Špancu bi za osvojitev naslova na zadnji dirki zadostovalo že četrto mesto, a ga je odločitev, ki so jo glede postankov sprejeli v boksih, stala boljše uvrstitve.

Status Ferrarija je sicer v Italiji tako velik, da je napaka, ki so jo pri moštvu storili in takoj po dirki tudi priznali, postala glavna tema pogovorov v celotni državi. Tudi zato marsikateri Ferrarijev navijač zahteva, da za letošnji neuspeh moštva nekdo tudi odgovarja.

„Ko bo državnik Calderoli v svojem življenju dosegel vsaj en odstotek tistega, kar je Ferrari v preteklem stoletju storil za industrijo in šport, potem si bo zaslužil odgovor,“ se je na kritike politika ostro odzval di Montezemolo, ki je tudi sam politično aktiven in velja za izrazitega nasprotnika Severne lige in njene desničarske politike. „Za vse nas je bil to zelo slab dan. Tudi po prespani noči grenak priokus ostaja,“ je še dodal di Montezemolo.

Kljub neuspehu pa se za svojo službo ni treba bati šefu moštva Ferrari, Stefanu Domenicaliju, ki upa, da se bo ekipa bolje odrezala naslednjo leto.