Kljub senzacionalnemu dosežku so Blejci vse tekme v tej državi izgubili, a tokrat imajo lepo priložnost, da končajo s "poljskim urokom". Njihov drevišnji nasprotnik, Jastrzebski Wegiel, je vsaj rezultatsko v zelo slabi formi in le stežka pride do polnega plena (na sedmih tekmah v poljski ligi ima le dve zmagi). Pritisk se z vsakim spodrsljajem le še povečuje, libero ACH Volleyja Daniel Lewis pa opozarja še na eno posebnost poljskih ekip: "Običajno so precej nervozne na začetku velikih tekmovanj, kot je liga prvakov, saj na igralce vršijo ekstremen pritisk z velikimi pričakovanji. To smo doživeli tudi sami na začetku lanske sezone na naši prvi tekmi proti moštvu iz Reszowa. Takrat smo imeli  veliko priložnost, da jih premagamo prav zaradi njihove nervoze, a nam na žalost ni uspelo.  Zato bomo tokrat zagotovo v prednosti, če bomo dobro odigrali prvi niz. Pritisk, ki ga čutijo Poljaki, povzročajo predvsem mediji, enako velja tudi za poljske navijače, zato je pomembno, da dobimo prvi niz. Po tem bo v nadaljevanju tekme vse lažje."

Četa trenerja Igorja Kolakovića je na Poljsko prispela že v ponedeljek, včeraj pa je prvič preizkusila tudi dvorano Jastor, ki je sicer v prvi vrsti namenjena hokeju na ledu, a jo za potrebe lige prvakov preuredijo v odbojkarsko. Blejci težav s poškodbami nimajo, zadnje potrdilo, da so na pravi poti, pa so dobili z zmago nad Hypom Tirolom s 3:0 v srednjeevropski ligi. "Ligo prvakov že nestrpno pričakujemo, enako je tudi z našimi nasprotniki. Tekma, ki nas čaka v Jastrzebskem, bo za nas vsekakor zelo pomembna, saj jih bomo napadali na njihovem terenu, kjer dejansko igrajo zelo dobro, ne glede na to, da so le delno zmagovali. Nedvomno je njihovo državno prvenstvo eno najmočnejših v Evropi, imajo izjemno kakovostne ekipe, igrajo pred domačim občinstvom, kar pomeni, da imajo na ta način igralca več na terenu. Kljub temu gre za izjemno pomemben in velik izziv za naše moštvo in veliko priložnost, da se na Poljskem pokažemo na veliki sceni v najboljši možni luči," je pred odhodom povedal Kolaković.

Čeprav se Jastrzebski ukvarja s slabo formo, je treba izpostaviti, da gre vendarle za aktualne poljske podprvake in pokalne zmagovalce. Kljub le dvema zmagama v domačem prvenstvu so proti Skra Belchatowu in Assecu iz Rzeszowa (oba kluba sta lani v ligi prvakov premagala ACH) izgubili šele v petem nizu, v katerem včasih bolj kot znanje odloča sreča. Kar zadeva sestavo moštva, je Jastrzebski poleti dodobra prenovil lastne vrste, za Slovence pa je seveda najbolj poznan Izolčan Mitja Gasparini, ki je bil na zadnjih treh tekmah dvakrat najboljši strelec v lastnem moštvu. Nazadnje je na gostovanju pri Delecti vpisal kar 26 točk.