"Naše prvo srečanje z mojim bivšim klubom bo zagotovo izjemno težko, tako za ACH Volley kot za nase moštvo. Mislim, da se bosta pomerili dve ekipi, ki nedvomno dajeta poudarek na igri blok-obramba, gledalci bodo zagotovo prišli na svoj račun. Letošnji ACH Volley je od takrat, ko sem še jaz igral zanj, zelo spremenjen. V moštvu so le še štirje igralci, s katerimi sem si delil slačilnico. Vsi so seveda zelo dobri. Druge poznam iz reprezentance ali iz drugih klubov, kar samo potrjuje, da je moštvo ACH Volleyja dejansko sestavljeno iz kakovostnih igralcev. Poljsko prvenstvo pa je res nekaj izjemnega. Gre za deset ekip, ki igrajo na najvišji ravni. Letošnji sistem tekem nam ne dopušča niti malo premora, saj se celotna sezona igra v ritmu sobota-sreda, tako da je res veliko močnih tekem, ki terjajo veliko zbranosti in napora, zato se pri nas že začenja pojavljat tudi utrujenost. Poljske dvorane so vedno nabito polne in vsaka tekma je spektakel zase, navijanje pa je podobno tivolskemu," je dejal slovenski reprezentant Mitja Gasparini.

"Poljski navijači so glasni, a korektni," se z navijači ne obremenjujejo slovenski prvaki, ki imajo po zadnjih tekmah in treningih dobre občutke, čeprav se zavedajo, da imajo njihovi tekmeci eno najkakovestnejših državnih prvenstev v Evropi. "Igrajo v močni ligi, imajo odlično moštvo, igrali bodo doma, imeli bodo igralca več na terenu. Toda to je le še motiv več, da se naš klub pokaže na veliki sceni," je dejal novi trener Blejcev Igor Kolaković.

Podobnega mnenja je tudi kapetan ekipe Andrej Flajs: "Odhajamo na težko gostovanje k poljskemu podprvaku. Vemo, da so v primerjavi z lansko sezono zamenjali trenerja in nekaj igralcev, najbolj pa seveda poznamo nekdanjega klubskega soigralca Gasparinija. Gre za kakovostno moštvo, naša naloga pa bo prikazati podobno predstavo kot na zadnjih tekmah. Dali bomo vse od sebe, z rezultatom pa se trenutno ne obremenjujemo."

"S poljsko odbojko že imam izkušnje," pravi libero Blejcev Daniel Lewis: "Glede na to, da sem tudi sam v preteklosti že igral za poljsko moštvo, dobro poznam njihove ekipe in tudi nekatere člane moštva Jastrzebski Wegiel. Še zlasti dobro poznam oba Avstralca, Benjamina Hardyja in Igorja Yudina, čeprav, kolikor vem, je Yudin poškodovan, tako, da ne vem, ali bo igral ali ne. A to ni niti pomembno. Pomembno je predvsem to, da se Poljaki zelo resno pripravljajo na vsako tekmo, zato dejansko pričakujem težek boj in trdo delo. Sicer so poljska moštva običajno precej nervozna na začetku velikih tekmovanj, kot je tudi evropska liga prvakov, ker na njih izvajajo velik pritisk. To smo doživeli tudi sami na začetku lanske sezone, ko smo našo prvo tekmo odigrali prav tako na Poljskem proti moštvu Reszowa. Takrat smo imeli veliko priložnost, da jih premagamo, a nam to na žalost ni uspelo. Zato bomo tokrat zagotovo v prednosti, če bomo dobro odigrali prvi niz. Pritisk, ki ga čutijo Poljaki, povzročajo predvsem mediji, enako velja za poljske navijače, zato je tako pomembno, da dobimo prvi niz."

Tekma se bo igrala v kraju Jastrzebie Zdroj s 95.000 prebivalci na jugu Poljske z začetkom ob 17. uri.