Le kako si lahko dovolite, da naše šibko socialno stanje izkoriščate in postavljate na bremena naših dedičev in otrok! Da po smrti upravičenca socialne pomoči obremenite naše dediče in otroke, ki tako ne bodo dedovali pravzaprav skoraj nič, ker nimamo niti za normalno preživetje, to tudi navedemo pri vsaki vlogi za socialno podporo! Vračati bodo morali torej naši otroci, za katere je čas že zdaj nelagoden, saj starši nimamo služb, nimamo sredstev za normalno življenje. Na primer. Moja hči bo mogoče dobila službo čez 15 let, ker sem mati samohranilka, in morebiti bom takrat že umrla in ji bodo najprej naložili breme povračila moje socialne pomoči. Namesto da bi si ustvarila svojo družino, bo morala najprej vzeti kredit za 20 let, potem pa bo že prestara, da bi si ustvarila družino in življenje. Pri tem pa mi nikoli ne bo odpustila in se bo spraševala, le zakaj sem se torej sploh rodila, če si ne morem ustvariti normalnega življenja in plačujem to, da sva se z mamico komaj preživljali ob socialni pomoči iz dneva v dan.

Kje so socialna država, človekove pravice in svoboščine? Kaj bo z našimi otroki?

V naši državi očitno ne sme biti revežev in ljudi, ki živijo na oziroma pod pragom revščine. Ljudje, ki prejemajo socialno pomoč, ne smejo imeti otrok in niti strehe nad glavo, saj bodo potem naši otroci nosili breme in se sramovali svojih staršev, ki so bili Slovenci, ko bodo morali vračati edino starševsko sredstvo za preživljanje - socialno pomoč. Namesto da bi si ustvarili svoje družine in se zaposlili. Tako bodo tudi naši otroci pod pragom revščine! Povečali se bodo samomori, umori, kraje in kriminal.

Nedopustno je, da se država Slovenija spušča na nas, socialno ogrožene, in nam želi zrušiti celoten sistem in življenje. Tako nam preostane le, da vsi končamo življenje, da ne bomo strošek prihodnjim generacijam - to pa, da živimo svoje življenje, je temeljna človekova pravica. Vendar nas država z zakonom o dedovanju spravlja v propad.

V naši državi Sloveniji je seveda dovoljeno tajkunstvo, neupravičeno pridobivanje premoženja, kraja državnega denarja, poneverjanje listin, utaja davkov.

Nobeni osebi, samo g. Šušterju, do zdaj niso dokazali ničesar, imamo torej nesposobne državne tožilce in odlične odvetnike.

Tukaj bi se država morala vprašati in takoj ukrepati. Ne pa, da iz proračuna navedenim goljufom izplačuje ogromne odškodnine in tako prazni proračun.

Prosim za vse odgovore in želim, da se zakon o dedovanju čim prej spremeni, da naši nasledniki ne bodo nosili naših bremen in plačevali naših pošteno pridobljenih denarnih sredstev.

V nasprotnem primeru prosim vse socialno ogrožene, da se uprejo z vsemi sredstvi proti oderuški državi.

B.R., prizadeta državljanka republike Slovenije (Naslov in podatki avtorice so znani uredništvu)