Iverson je v Carigrad prispel pred dobrim tednom dni, navijačem pa je obljubil, da bodo videli nekaj, kar do sedaj še niso. Številni privrženci Bešiktaša so enajstkratnega udeleženca tekme Vseh zvezd pričakali na letališču Ataturk. Ko se je Iverson pred njimi prikazal v dresu njihovega omiljenega kluba, jih je s tem spravil v delirij. Varnostniki so ga komaj spravili v avto, od koder je temnopolti Američan pomahal in se odpeljal proti hotelu. Iverson, ki je z Bešiktašem podpisal dveletno pogodbo, po kateri bo prejel štiri milijone dolarjev, je postal največja zvezda turške lige. Ob prestopu v carigrajsko moštvo je dejal, da je to odlična priložnost, da svojo košarkarsko kariero znova spravi na prave tirnice. Mnogi strokovnjaki so mnenja, da je njegov odhod v Turčijo le želja, da se znova prebije v ligo NBA. Iverson se namreč zaveda, da bi se ob dobrih igrah in lepem obnašanju prav gotovo našel klub v najmočnejši ligi na svetu, ki bi 35-letnemu veteranu ponudil mesto v moštvu.

Njegova kariera je bila zaznamovana s številnimi prepiri s trenerji in ostalim osebjem v klubih, za katere je igral. Poleg tega je imel težave tudi v zasebnem življenju, zaradi katerih je na koncu prejel celo pogojno zaporno kazen. Bešiktaš si obeta, da bo z Iversonom končno zopet osvojil naslov turškega prvaka, kar jim ni uspelo vse od leta 1975. "Navijači tu v Turčiji so neverjetni. Najpomembneje zame je, da se počutim zaželenega, sprejetega in spoštovanega," je ob predstavitvi dejal Iverson in gledalce hkrati pozval, naj v čim večjem številu prihajajo na domače tekme ter obljubil, da bo ob odhodu nekaj stavkov povedal tudi v turškem jeziku.

Iverson je s 24.368 doseženimi točkami v karieri NBA, kot že rečeno, na 17. mestu večne lestvice strelcev. Leta 2001 je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone, istega leta pa je s Philadelphio 76'ers zaigral v velikem finalu. Deset sezon je preživel pri Philadelphii, nato pa nosil še drese moštev Denver Nuggets, Detroit Pistons in Memphis Grizzlies. Pri slednjih je v lanski sezoni igra le na treh dvobojih, nato pa se je znova vrnil v Philadelphio, kjer je na 25 tekmah dosegal povprečno po 13,9 točke. Ob koncu sezone se je zaradi družinskih težav oddaljil od košarkarskih igrišč. V Carigradu bi se moral pojaviti že prejšnjo soboto, a je zamudil na letalo in tako vodilnim pri Bešiktašu povzročil nekaj preglavic, saj so morali prestaviti njegovo predstavitev, ki je vsebovala zvočne in svetlobne efekte.

"Presenečen sem bil, da me med poletjem v moštvu ni hotel prav noben klub v ligi NBA. Proti koncu sem počasi začel dojemati, da če še želim igrati košarko, bo to moralo biti nekje drugje kot v NBA. Pogovoril sem se s svojim agentom in menedžerjem in ju prosil, naj najdeta kogar koli, ki bi me rad videl v svoji ekipi. Vse, kar želim, je igrati košarko. Zavedam se, da so moja dejanja v zasebnem življenju kriva, da trenutno ne bom igral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu," je dejal The Answer (odgovor, op. p.) in pred odhodom ameriškim novinarjem obljubil, da ga bodo še videli tekati po parketu dvoran v ligi NBA.