Bahrajnski spodrsljaj

Na začetku sezone je Vettel dirko začel s prvega štartnega mesta, a manjša napaka na vžigalni svečki v motorju je Nemca prisilila, da je zmago prepustil tekmecu, sam pa se je moral zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom.

Malezija in zmaga

Po razočaranju v Avstraliji, ko ga je napaka na kolesu iz vodstva popeljala v izletno cono ob stezi, se je s tretjega startnega mesta s prehitevanjem moštvenega tovariša pognal do prvega mesta in s tem prepričljive zmage.

Bližnje srečanje v Turčiji

Vettlova zmaga v Maleziji ni odprla "vrat", z zmagami v Španiji in Monaku je iniciativo prevzel Webber. Dokler med obema dirkačema ni počilo v Turčiji, ko sta se borila za prvo mesto. Vettel je odstopil, Webber je še uspel rešiti tretje mesto. Odnosi v ekipi so bili napeti do maksimuma.

Valencia je bila odrešitev

Po Kanadi in skromnem četrtem mestu, ko je vse kazalo, da so tekmeci ujeli in prehiteli Red Bull, je prišla Valencia. Nesreča Marka Webbra in vodstvo Sebastiana Vettla od starta do cilja je Nemcu vlila nekaj nove samozavesti.

Smola v prvem krogu v Silverstonu

Nova priložnost za slabo voljo pri Red Bullu: menjava novega krilca z Webbrovega na Vettlov dirkalnik je Avstralca razumljivo razjezila. V prvem ovinku je predrl pnevmatiko in po lepem boju je prilezel do sedmega mesta.

Belgija, mesto "nespretnega" imena

Po zelo nespretni dirki v Belgiji, ko je po lastni napaki trčil najprej v Jensona Buttona in potem še z Vitantoniem Liuzzijem, je Vettel v cilj prišel šele kot petnajsti, zaostanek za vodilnimi je znašal že 31 točk.

Nujno potrebna zmaga v Suzuki

Po četrtem mestu v Monzi in skorajšnjem porazu proti Alonsu v Singapurju se je Vettel v Suzuki vrnil na pota zmag. Prepričljiva zmaga na zahtevni stezi drugo leto zapored je njegov zaostanek za vodilnim zmanjšala na 14 točk.

Katastrofa na gradbišču

Koreja in dirkališče, ki je bolj spominjalo na gradbišče, sta bila za Red Bull prava katastrofa. Ko je že vse kazalo, da ima vse niti v svojih rokah, je dobesedno razpadel motor v njegovem dirkalniku. Spet je šla po zlu zanesljiva zmaga.

Brazilija in kanček upanja

Zmaga v Braziliji je bila zelo pozitivna za mladega Nemca, saj je tako preprečil Alonsu predčasno osvojitev naslova, najbolj je premoč seveda pomagala Vettlovi samozavesti. Z zelo dobro popotnico in 15 točkami zaostanka za Alonsom so se podali na zadnjo dirko v Abu Dabi.

Z uničujočo lahkoto in brez napak

Na psihično najbolj zahtevni dirki sezone je ravno Vettel pokazal največ psihične moči. Šel je na vse ali nič, a brez nepotrebnega tveganja, brez navzven pokazanih čustev in z nemško preračunljivostjo je dobesedno uničil tako Alonsa kot Webbra. Tekmeca sta se "zapletla" v napake pri strategijah, Vettel pa je medtem vozil brez ene same napake. Le tako lahko s tretjega prideš na prvo mesto in prvič v sezoni prevzameš vodstvo. In to na najbolj pomembni dirki sezone.