Olimpija je proti Širokem dosegla lahko zmago, saj je razlika znašala kar 37 točk.

Dan pred obračunom smo opravili odličen trening. Trener Jure Zdovc nam je dejal, da moramo tekmo vzeti resno in igrati trdo ter da moramo zmagati, kar smo tudi izpolnili. Osebno sem zadovoljen s svojo predstavo. Morda bi lahko sem ter tja bolje odreagiral v obrambi, a drugače je bilo v redu.

V sredo vas čaka pomemben obračun, saj se boste v petem krogu evrolige pred domačimi navijači pomerili proti Valencii. Pričakovanja?

Šlo bo za izredno težko tekmo. Trener Zdovc nas je že opozoril, da je Valencia odlično moštvo. Prepričan sem, da lahko pred domačimi navijači slavimo novo zmago v evroligi, ki bi bila izredno pomembna, saj bi nas pripeljala še bližje tako želeni uvrstitvi med šestnajst najboljših moštev.

Kako to, da ste se odločili za prihod v Olimpijo?

Olimpija se je zame zanimala poleti in je bila trdno odločena, da me pripelje v Ljubljano. Prav njihova močna želja je bila glavna stvar, zaradi katerega sem se odločil za Olimpijo.

Na vašo odločitev je vplival tudi nekdanji igralec Olimpije Teemu Rannikko, kajne?

Teemu mi je povedal same lepe stvari o moštvu, Ljubljani in Sloveniji. Dejal mi je, da bom tu lahko napredoval in da take priložnosti nikakor ne smem izpustiti iz rok.

Kaj lahko navijači od vas pričakujejo v prihodnje?

Upam, da nekoliko več minut na parketu in tudi več točk. Moja specialiteta je met za tri točke. A zavedam se, da moram še napredovati v vseh pogledih, če si želim izboriti več igralnega časa.

Trener Zdovc vam do zdaj ni namenil veliko minut na igrišču. Ste morda pred prihodom pričakovali, da boste več igrali?

Nikakor ne. Sem mlad igralec in moram še močno napredovati. Najbolj pomembno je, da dobro treniram in poslušam trenerjeva navodila, nato pa bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost.

Torej, ste zadovoljni z odločitvijo, da ste prišli v Olimpijo?

Zelo sem zadovoljen. Treningi so odlični, zadovoljen pa sem tudi s trenerjem Zdovcem. Na treningih odlično sodelujeva, saj mi vedno razloži, kaj delam narobe. Le tako bom lahko napredoval.

V Sloveniji ste okoli tri mesece. Kaj lahko poveste o državi, Ljubljani, Olimpiji?

Olimpija je do zdaj odlično opravila svoje naloge. Vse poteka v najlepšem redu. Ljubljana je zelo lepo mesto. Z družino sem obiskal nekaj jam v Sloveniji in si ogledal še nekaj znamenitosti.