Drugo mesto je osvojil Šved Andre Myhrer, tretje pa Hrvat Ivica Kostelić. Lani je bil v Leviju na začetku sezone najhitrejši Avstrijec Reinfried Herbst, lastnik slalomskega malega kristalnega globusa v minuli sezoni, ki pa je tokrat odstopil že na prvi progi.

Izmed petih slovenskih tekmovalcev je točke osvojil le 31-letni Mitja Valenčič s 26. mestom (prehitel je le dva smučarja), kar je precej slabše kot lani, ko je bil 13. Miha Kürner je odstopil, preostali trije Slovenci Matic Skube (36. mesto), Bernard Vajdič (40.) in Mitja Dragšič (49.) pa so bili prepočasni za finale in uvrstitev med trideseterico.

Kljub napovedim o vsaj dveh moških finalih, ki so temeljile na dobro izpeljanih pripravah in splošnem optimizmu v moštvu, reprezentanti tega niso pokazali na prvem pravem preizkusu forme v sezoni. Do popravnega izpita bodo imeli člani slalomske ekipe na voljo dovolj časa. Naslednji moški slalom bo šele čez slab mesec, 12. decembra v Val d'Iseru v Franciji. "Proga je bila dobra, saj so se v finale uvrstili tekmovalci z visokimi startnimi številkami. Glavni problem je bil, da ko prideš na tekmo, je treba dirkati, ne glede na to, kako treniraš, kdaj treniraš in koliko treniraš. Tudi če ne treniraš, moraš ob prihodu na tekmo dirkati. To je bil naš veliki minus, saj niso dali tistega, kar so sposobni, oziroma kar jaz verjamem, da so zmožni," je bil nezadovoljen slovenski trener Pavli Čebulj.

Konec meseca bodo na račun prišli ljubitelji hitrih disciplin s smukom in superveleslalom v Lake Louisu v Kanadi, ko bo lov na točke odprla tudi slovenska ekipa na čelu z Andrejem Jermanom, Andrejem Špornom in Alešem Gorzo.