Tina Maze, ki je bila tri mesta višje kot lani na prvem slalomu sezone, je po tekmi povedala: "Delno sem zadovoljna, delno pa nezadovoljna. Lahko bi bilo bolje ali slabše. Začela sem bolje kot lani, čeprav sem naredila preveč napak. V prvi vožnji sem imela dober občutek, saj sem za Schildovo na petem mestu zaostajala le za dve desetinki. Avstrijka je bila na drugi progi očitno veliko boljša, saj je napadla in krepko izboljšala nastop. Sama se nisem znašla najbolje na strmini, kjer sem naredila napako, zato se je moj ritem vožnje podrl. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje." Mazejeva je lani prav v Leviju začela pohod na slalomski vrh. Dvanajsto mesto, tedaj slalomski izid kariere, je v nadaljevanju nadgradila z dobrimi uvrstitvami na vseh osmih slalomih lanske zime in v seštevku discipline zasedla šesto mesto. Lani je tekmo začela s številko 31, ki jo je lahko uporabila zaradi visoke skupne uvrstitve, letos je bila v prvi jakostni skupini.

"Številka ena tokrat ni bila najboljša, vendar to ni bilo odločilno. Ko smuča povprečno, tudi rezultati niso najboljši. Smučala je za deveto mesto, kar je sicer dober rezultat, ker drži stik z najboljšimi na svetu. Daleč nista niti Američanka Lindsey Vonn in Riescheva. Schildovo smo videli že na treningih, ko je bila hitrejša od Mazejeve. Tina je v prvi vožnji naredila napake v zgornjem delu, v drugi pa mislim, da strmine ni presmučala dobro," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Do točk je tako kot lani prišla tudi Maruša Ferk Ferk, 19. po prvem nastopu. "Prvo vožnjo je Ferkova opravila pohvalno in je presenetila tudi mene. Sam sem bil pred tekmo kar malo skeptičen, toda nastopila je zelo borbeno. V drugi vožnji je imela težave na ravnini, ki ni bila nikoli njena najmočnejša stran. Spodnji del je znova presmučala zelo dobro," je nastop Ferkove ocenil Jernej Koblar, trener slovenske ekipe za tehnične discipline. O nastopu Jazbečeve pa je menil: "Nastop ni bil slab. Pokazala je pogum, zgoraj je bila sicer malo za Marušo, vhod in začetek strmine pa je opravila zelo dobro. Potem je naredila tri, štiri napake in to je takoj preveč, da bi lahko računala na finale."

Alpske smučarke se zdaj selijo na trening in tekme v Severno Ameriko. Naslednji preizkušnji bosta 27. in 28. novembra, ko bosta v Aspnu v ZDA veleslalom in slalom.