Miha Kürner je odstopil, preostali trije Slovenci Bernard Vajdič, Matic Skube in Mitja Dragšič pa so bili prepočasni za finale in uvrstitev med trideseterico. Skube je bil 36. (+ 2,63), Vajdič 40. (+ 2,80) in Dragšič 49. (+ 6,92).

Valenčič je lani v Leviju zasedel 13. mesto ter tako kot letos kot edini predstavnik moške ekipe vpisal točke na prvem slalomu sezone.

Drugo mesto na slalomu je osvojil Šved Andre Myhrer, ki je za izvrstnim francoskim smučarjem zaostal 33 stotink sekunde, tretji je bil Hrvat Ivica Kostelić (+ 0,97). Lani je bil v Leviju na začetku sezone najhitrejši Avstrijec Reinfried Herbst, lastnik slalomskega malega kristalnega globusa v minuli sezoni, ki pa je tokrat odstopil že na prvi progi.

Grange je bil najboljši slalomist dve sezoni nazaj, minulo sezono pa mu je pokvarila poškodba kolena. Vrnitev v karavano je začel z odliko in bil najhitrejši tudi na prvi progi. Valenčič je prvo progo odpeljal z malo več kot dvema sekundama zaostanka, kar je zadostovalo za 25. čas, v drugi vožnji pa rezultata ni izboljšal. Na srednjem delu proge so ga pestile težave, zaradi katerih v cilju ni prehitel nobenega smučarja, do konca tekme pa le še izgubljal. Počasnejša od Valenčiča sta bila le dva smučarja.

Slalom so v soboto na progi Levi Black, ki naj bi veljala za manj zahtevno v smučarski karavani, odprle alpske smučarke. Slovenki sta se veselili točk in sta bili znova uspešnejši od številčnejše moške vrste. Tina Maze je bila deveta, Maruša Ferk pa 19.

Kljub napovedim o vsaj dveh moških finalih, ki so temeljile na dobro izpeljanih pripravah in splošnemu optimizmu v moštvu, pa reprezentanti tega niso pokazali na prvem pravem preizkusu forme v sezoni. Do popravnega izpita bodo imeli člani slalomske ekipe na voljo dovolj časa. Naslednji moški slalom bo na sporedu šele čez slab mesec, 12. decembra v francoskem Val d'Iseru. Do takrat pa bo trener moške ekipe za tehnični disciplini Pavli Čebulj moral iznajti recept, kako izboljšati sila skromen rezultatski učinek slovenske ekipe ter treninge prenesti tudi na tekme.

V moški konkurenci je na prvi progi odpadlo kar nekaj favoritov, med njimi tudi Avstrijca Benjamin Raich in Marcel Hirscher, čast avstrijske ekipe pa je s petim mestom za silo rešil Manfred Pranger. Prvi progi nista bila kos niti aktualni olimpijski prvak Italijan Giuliano Razzoli ter ameriški zvezdnik Bode Miller.

Konec meseca bodo na račun prišli ljubitelji hitrih disciplin s smukom in superveleslalom v kanadskem Lake Louisu, ko bo lov na točke odprla tudi slovenska ekipa na čelu z Andrejem Jermanom, Andrejem Špornom in Alešem Gorzo.