Hrvaški zimski lovec je tudi včeraj "jagal" na minimalni snežni podlagi pod Viševnikom, ki jo od zgoraj naklonjeno delijo v skladu s programom priprav na Pokljuki. Treniral je v slovenskem dresu z našimi štirimi A-reprezentanti Janezom Maričem (35 let), Klemenom Bauerjem (24), Petrom Doklom (25), Vasjo Rupnikom (33) in biatlonkami Tejo Gregorin (30), Tadejo Brankovič - Likozar (30) in Andrejo Mali (čez nekaj dni bo stara 33 let) ter celo stopil pred objektive v slovenskem dresu za skupinsko fotografiranje reprezentance. Za primer čudeža, če bi se njegovim rojakom v Hrvaški biatlonski zvezi kaj spreobrnilo in bi dobili dozo usmiljenja do ubogih.

Prav nobenega cirkusa in usmiljenja pa ne bo na prvih tekmah s svetovno elito, ki se bodo tretji teden decembra srečali tudi na Rudnem polju. Edini bolj opazni spremembi v reprezentanci, razen tega, da so vsi v našem taboru za leto dni bolj izkušeni, mlajše generacije pa tako ali tako ni, sta slovo Dijane Ravnikar in menjava trenerja Janeza Mariča. Uroša Velepca je zamenjal s Tomašem Kosem. Strokovnjaka še vedno zgledno uigrano vodita moški in ženski del reprezentance. Kos je predvsem izvrstni specialist za strelišče. Njegov produkt je tudi preobrazba Klemna Bauerja. Predvsem napredek četrtouvrščenega iz Vancouvra na strelišču bo tisti kamenček v mozaiku Ihanca, ki mu manjka po velikih stresnih nihanjih v rezultatih. Z Maričem sta po tekaški hitrosti med najboljšo deseterico in zato vedno sposobna tudi zmage v svetovnem pokalu.

Tiha prva dama slovenskega biatlona Teja Gregorin sedaj glasno govori, da srčno želi stopničk na posamični tekmi svetovnega pokala in uvrstitve med desetimi najboljšimi v skupnem seštevku. Mamica Tadeja Brankovič Likozar pa vztraja še eno sezono, ker ima občutek, da se lahko vrne na pota stare slave. V najboljših časih ji je manjkala le zmaga v svetovnem pokalu. Prav sneg na Pokljuki, kjer bo danes dopoldne prostovoljna delovna akcija tekaških klubov, v kateri bodo nametavali sneg na progo, pa je tisto, kar vse naše reprezentante in trenerje še kako razveseljuje in ga želijo docela izkoristiti do 26. novembra, ko letijo proti Oestersundu. Mimogrede: najboljši biatlonec vseh časov Ole Einar Bjoerndalen je bil včeraj med tekači v Beitostolnu deveti.