Ponedeljek, 15. novembra

Odprli bodo 24. prodajno razstavo knjig Frankfurt po Frankfurtu, ki bo letos prvič potekala v prostorih knjigarne Konzorcij v Ljubljani. Na posebni razstavi bo imela posebno mesto Argentina, letošnja častna gostja.

Torek, 16. novembra

V državnem zboru bodo ponovno glasovali o nedavno sprejetem zakonu o izenačevanju možnosti invalidov. Zakon so poslanci sprejeli s 54 glasovi za, nobeden od poslancev ni glasoval proti. Državni svetnik Boris Šušteršič je zatem uspel prepričati večino kolegov, da je vpliv Sveta invalidskih organizacij, ki ga vodi, na državno politiko po tem zakonu premajhen, in so zato izglasovali veto.

Presenetljivo ta zakon ni dobil večinske podpore pri ponovni obravnavi v odboru za delo. Sprva je bilo predvideno, da bi na tej redni seji državnega zbora ponovno glasovali tudi o zakonu o malem delu, ki je tudi dobil veto državnega sveta, toda SDS in SNS - poslanci teh strank so že podpisali zahtevo za razpis referenduma - za to glasovanje zahtevata sklic izredne seje.

Sreda, 17. novembra

Začel se bo 9. slovenski bienale ilustracije, na katerem se bodo poleg uveljavljenih umetnikov predstavili tudi avtorji mlajših generacij, ki vsak po svoje prinašajo drugačne likovne rešitve, svežo avtorsko poetiko in inovativne slikarske tehnike. Poleg pregleda dvoletne ilustratorske bere na Slovenskem bo na ogled tudi izbor ilustracij letos za življenjsko delo nagrajene Melite Vovk Štih.

Obeta se tudi začetek napovedane 25-urne razprave o predlogih državnih proračunov za prihodnje leto in za leto 2012 ter o predlogu interventnega zakona, s katerim naj bi med drugim začasno zamrznili tudi pokojnine. V DeSUS temu nasprotujejo in grozijo, da bodo, čeprav so vladna stranka, glasovali proti zaradi krize zmanjšanemu proračunu za prihodnje leto. Lahko se torej zgodi, da popravljeni proračun za prihodnje leto ne bo sprejet, kar pomeni, da bodo veljale precej višje številke porabe, ki so jih določili lansko leto.

Slovenski predsednik Danilo Türk se bo v Moskvi srečal z ruskim kolegom Dmitrijem Medvedjevom, na Madagaskarju pa bo potekal referendum o novi ustavi, ki bo tlakovala pot predsedniškim volitvam poleti prihodnje leto.

Četrtek, 18. novembra

Vodja ciprskih Grkov Demetris Christofias in voditelj ciprskih Turkov Dervis Eroglu se bosta v New Yorku srečala z generalnim sekretarjem Združenih narodov Ban Ki Moonom. Spregovorili bodo o začetku pogajanj o ponovni združitvi tega mediteranskega otoka, ki je že 36 let razdeljen na dva dela.