Kot je povedal, je danes v telefonskem pogovoru povabil svojo slovensko kolegico Majdo Širca in črnogorskega ministra za kulturo Branislava Mićunovića, naj se njuni državi pridružita mednarodni prireditvi, ki so jo leta 2008 kot nacionalni projekt za obnovo gledališke kulture po vzoru zelo uspešne noči muzejev zagnali na Hrvaškem.

"Danes sem poklical gospo Širca in jo prosil, naj spodbudi noč gledališč tudi v Sloveniji. Upam, da bo vsaj eno slovensko gledališče 20. novembra v okviru omenjene akcije svoja vrata odprlo za obiskovalce," je Biškupić povedal za STA.

Dodal je, da bo 98 odstotkov izmed 95 predstav na Hrvaškem brezplačnih ter da je pripravljenih še 65 spremljevalnih programov. Lani je manifestacijo na Hrvaškem obiskalo približno 30.000 ljudi, ki so spremljali 43 predstav v 21 hrvaških mestih.

Sicer pa je Biškupić povabil tudi nekatera izmed vodilnih zagrebških gledališč, kot so Komedija, Kerempuh in ZeKaeM, naj sodelujejo v manifestaciji vsaj v prihodnjem letu. Prvo leto so prireditev organizirali le v Zagrebu in Šibeniku.

Za letošnjo manifestacijo je prijavljenih 115 gledališč v več kot 40 mestih na Hrvaškem in Slovaškem ter v BiH, je na novinarski konferenci povedal koordinator projekta in direktor otroškega gledališča Dubrava iz Zagreba Leo Vukelić.