Za razliko od minulih sezon ne bodo odšli na prvi trening na sneg v Skandinavijo, ampak bodo zadnji trening opravili v Hinzenbachu v Avstriji in Klingenthalu v Nemčiji na skakalnicah z lednim zaletiščem ter nato odleteli neposredno na prvo tekmo v Kuusamo na severu Finske, kjer se bo nova sezona svetovnega pokala začela 26. novembra. "Testiranja so pokazala, da smo glede na lansko sezono naredili korak naprej. Dvignili smo motorično pripravljenost, ki se mora zdaj s tehniko združiti v celoto. Glede na motiviranost tekmovalcev in trenutno formo sem prepričan, da lahko naredimo korak naprej v primerjavi z lansko sezono," je optimističen selektor skakalcev Matjaž Zupan, ki je bil z reprezentanco minuli teden na pripravah v Turčiji, kjer je zaradi selitve v novo stanovanje manjkal Jernej Damjan, ki je imel zaradi spremembe tehnike čez poletje veliko težav. Glavni cilj sezone je svetovno prvenstvo v Oslu, kjer je načrt uvrstitev do šestega mesta, na lestvici pomembnosti sta visoko še novoletna turneja in finale v Planici. V svetovnem pokalu so v načrtu tri uvrstitve na stopničke in še štiri do šestega mesta, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa en tekmovalec do dvanajstega in še eden do šestnajstega mesta.

"Nimam posebnih ciljev. Testi kažejo, da smo glede tehnike in motorike dobro pripravljeni, zato upam na uspešno sezono," je povedal veliki up slovenskih smučarskih skokov 18-letni Peter Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini. Za skakalke bo glavni cilj svetovno prvenstvo v Oslu, sekundarni pa mladinsko svetovno prvenstvo v Estoniji.

Nordijski kombinatorci so največ pozornosti posvetili smučarskemu teku, zato so skupaj z žensko reprezentanco šest dni že trenirali na snegu v Lillehammerju, zdaj pa gredo na trening skupaj z reprezentanco v smučarskih skokih. "V svetovnem pokalu želimo izboljšati deseto mesto Oraniča, na svetovnem prvenstvu pa 13. mesto Jezerška ter v Oslu nastopiti z ekipo," je povedal glavni trener reprezentance v nordijski kombinaciji Primož Triplat.