"Letos smo sodelovali z italijanskim sponzorjem Zheroquadro, imeli 16 kolesarjev in vozili veliko izredno močnih dirk v Italiji, kjer pa je zelo težko narediti rezultat. V Sloveniji nihče posebej ni omenjal, če je bil Hrvat Matija Kvasina denimo osmi, deveti, kar je lep dosežek, vendar težke dirke so tudi pomagale, da sta Jan Tratnik z zmago na Osvoboditvi Rima in Luka Mezgec na etapni dirki Pokala narodov v Kanadi dosegla zelo prestižne zmage med mlajšimi člani, zaradi česar je Slovenija tudi zmagala v skupnem seštevku Pokala narodov. Na svetovnem prvenstvu v Geelongu smo imeli četverico, kar so imeli redki klubi. Hkrati pa smo ob delu italijanske ekipe zapostavljali ostale naše mlade, da so celo končali kariero. Zato se z mlado ekipo domačih talentiranih kolesarjev do 23 let, od katerih bo osmerica izmed desetih leta 2011 prvo leto med člani, še bolj vidimo pri svojem poslanstvu," je razloge za preobrazbo povzel športni direktor Andrej Hauptman.

Iz letošnje ekipe ostajata le Klemen Štimulak in Robert Jenko, prišli pa so državni mladinski prvak Andrej Rajšp (Lenart), Klemen Mihelizza (Hit Gorica), najboljši mladi gorski kolesar Urban Ferenčak, ki je bil tretji že na članskem zaključku sezone v Podsmreki za Jarcem in Zrimškom, ter ob štirih iz lastne mladinske šole se kot lider nove Radenske že lahko zapiše ime - Jan Polanc. Prihod petouvrščenega z mladinskega svetovnega prvenstva je povezan z očetom Markom Polancem. Prav selitev mladinskega selektorja in dolgoletnega mladinskega trenerja iz kranjske Save v Radensko je bila prvovrstna senzacija prestopnega roka, ki je tudi del preobrazbe ljubljanske kolesarske ekipe, kakršna bi šokirala tudi velikega šefa Zvoneta Zanoškarja. Marko Polanc bo v Radenski vodil člansko ekipo po športni plati, Hauptman pa bo prevzel bolj menedžerski del vodenja.

"Imeli smo že prvi spoznavni konec tedna, kot ga imajo velike ekipe. Polanc je dobra izbira za klub, zna z mladimi, je garač, delaven in korekten. Če v treh letih znova vzgojimo kolesarja, ki bo odšel v ekipo Pro Toura, kot letos Jan Tratnik v ugledni belgijski Quick.step, kar je za nas zares velikanska potrditev našega dela, smo že lahko ponosni," pravi Hauptman, ki je kot dobitnik bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu v Lizboni 2001 uspešno profesionalno kariero moral predčasno končati zaradi hudih zdravstvenih težav. "Hempi" je prepričan, da bodo imeli mladi ob največjih domačih mednarodnih dirkah Po Sloveniji in VN Kranja ter z dirkami v bližnji soseščini, vključno z reprezentančnim Pokalom narodov, zares primerno zahteven tekmovalni program, primerljiv vsem vrstnikom po svetu.