Krki prepoved prodaje zdravila z esomeprazolom v Avstriji

Dunajsko trgovinsko sodišče je Krkini hčerinski družbi Krka Pharma zaradi domnevne kršitve patenta švedske družbe AstraZeneca prepovedalo dajati na avstrijski trg vse oblike zdravila, ki vsebujejo učinkovino esomeprazol.

Tomaž Subotič po nakupih Etola

Član nadzornega sveta Etola Tomaž Subotič je prejšnji teden pridobil skupaj 650 Etolovih delnic v vrednosti 58.500 evrov. Po tej transakciji ima v lasti 20.550 delnic, kar predstavlja 8,07-odstotni lastniški delež Etola.

Slak prvi mož zbornice za zasebno varovanje

V začetku novembra je položaj predsednika zbornice za zasebno varovanje prevzel Branko Slak, ki je nasledil Inga Paša. Slak je bil sicer do leta 2007 direktor Policijske uprave Ljubljana, nato pa je bil zaradi afere Strojanovi razrešen in postavljen za ravnatelja Višje policijske šole v Ljubljani.

Več trgovcev z nelegalno programsko opremo

Organizacija BSA je pri preverjanju prodaje programske opreme ugotovila kršitve v eni petini trgovin s tehničnimi izdelki. Čeprav so z rezultati zadovoljni, pa izstopa podatek, da se je povečal delež tistih trgovin, kjer so ponudili namestitev nelegalne programske opreme in jo želeli kupcu tudi zaračunati.

Oktobra odstotek manj prodanih vozil

V Sloveniji je bilo oktobra prvič registriranih 5322 novih osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil, kar je slab odstotek manj kot oktobra lani. Od tega je bila kar dobra polovica avtomobilov majhnega in srednjega spodnjega razreda, med posameznimi modeli pa so prodali največ Renaultovih cliov.

Esotech z novo pogodbo v BiH

Velenjski Esotech bo na podlagi mednarodnega razpisa po pogodbi z Elektrogospodarstvom Republike srbske izvedel projektiranje in gradnjo naprave za čiščenje odpadnih voda v Termoelektrarni Ugljevik. Rok gradnje je konec leta 2011, vrednost naložbe pa znaša tri milijone evrov.

Stabilne cene stanovanj v Ljubljani

Oglaševane cene stanovanj v Ljubljani so se v tretjem četrtletju v primerjavi z drugim četrtletjem nekoliko zvišale, so pa gledano v obdobju zadnjega leta dni dokaj stabilne, ugotavljajo na spletnem nepremičninskem portalu Slonep.

Pripravila Tomaž Modic in STA