Medtem ko nekateri slovenski tiskani mediji ponujajo svoje spletne različice časopisa predvsem v tako imenovanih pdf-formatih, se je družba medijskih vsebin Dnevnik odločila za drugačen pristop. Spremljanje digitalne različice časnika Dnevnik namreč poteka po podobnem principu kot samo listanje časnika, kar s svojimi zasloni na dotik omogočajo ravno tablični računalniki in pametni telefoni. Velikost črk je mogoče preprosto povečati z dotikom ekrana. Med druge pomembnejše značilnosti digitalne različice Dnevnika spada zagotovo branje novic brez povezave, uporabniki pa jih lahko spremljajo na svojem tabličnem računalnku v pokončni ali ležeči legi.

Poleg novic in fotografskih galerij bodo z nadgradnjo aplikacije kmalu na voljo tudi druge multimedijske vsebine in storitve, kot so videoprispevki, oddajanje komentarjev in povezava na druge spletne vire. Že zdaj lahko uporabniki iščejo vsebine po posamezni izdaji Dnevnika in posredujejo prispevke prek elektronske pošte. Dnevnikova redakcija bo uporabnikom ponujala sveže novice in jih tudi posebej poudarjala.

Ob tem je treba poudariti, da se bo digitalno izdajo Dnevnika neprestano nadgrajevalo in se ji dodajalo nove funkcionalnosti, vsebine pa bodo že v kratkem na voljo tudi za telefone z operacijskim sistemom Android, druge tablične računalnike, iPad, iPhone...

Oglejte si še video prispevek  in komentar na to temo!