Branilec naslova svetovnega prvaka v formuli ena, Jenson Button, je bil včeraj po povratku s kvalifikacijskega treninga žrtev do zob oborožene ulične tolpe. Britanec je bil s svojim črnim Mercedesom ravno na poti v svoj hotel, ko ga je obkolilo šest moških.

Poleg Buttona so bili v avtu še njegov oče John, njegov trener Collier in menedžer Richard Goddardom, ki so se mestnemu vrvežu skušali izogniti z vožnjo skozi nevarne favele. "Bilo je zastrašujoče. Skozi mesto smo se pomikali zelo počasi in kar naenkrat smo se znašli na robu ene izmed favel. Najprej smo zagledali psa, nato pa se je pojavila tudi šesterica moških. Eden izmed njih je v roki držal palico, kmalu pa mi je postalo jasno, da so oboroženi tudi ostali," je svojo neprijetno izkušnjo v revnem predelu brazilskega mesta, kjer je kriminal del vsakdana, opisal Button.

Britanec in njegova druščina so imeli izjemno srečo, saj je njihov Mercedes opremljen z neprebojnimi šipami vozil policist iz Sao Paola, ki ga je najelo moštvo McLaren Mercedes in jih z vratolomno vožnjo uspel rešiti iz neprijetne situacije.

"Bilo je strašno. Ne vem, ali so roparji vedeli, koga so hoteli oropati, a sem vesel, da v avtu ni bilo mojega dekleta, ter da nas je prevažal policist, ki zna ravnati pravilno v takšnih primerih," je še povedal Button.