Kot je še povedal Grubišić, so v hrvaški zvezi izpeljali korespondenčno sejo in še enkrat poudarili, da vztrajajo na pokritju finančnega primanjkljaja, ki je nastal zaradi nesklenjenih pogodb s sponzorji, ker Fak namerava v novi sezoni tekmovati za Slovenijo. O tem bodo obvestili tudi slovensko zvezo, preden bodo tekmovalcu dokončno dovolili nastopati za Slovenijo, pa se bodo o tem posvetovali še s hrvaškim olimpijskim komitejem.

V Sloveniji že nestrpno pričakujejo izpisnico, saj se bo sredi meseca iztekel rok, ko bo tekmovalca treba prijaviti pri Mednarodni biatlonski zvezi, saj v nasprotnem primeru ne bo smel nastopati za Slovenijo.

V najslabšem položaju je v tem trenutku tekmovalec, ki se je odločil za menjavo potnega lista. V slovenski zvezi vztrajajo, da z reprezentanco ne bo smel več sodelovati, če ne prestopi, saj je bil tak dogovor sklenjen med tekmovalcem in zvezo. Jasno pa je, da bo brez sodelovanja s slovensko reprezentanco težko v novi sezoni nastopal tudi za Hrvaško, za katero je še vedno registriran na mednarodni zvezi.

V Sloveniji so si želeli, da bi Fak prestopil že prej, a so se lani z njim dogovorili, da v olimpijski sezoni 2009/10 še tekmuje za Hrvaško (v Vancouvru je nato osvojil medaljo), nato pa prestopi v slovensko reprezentanco.

Tekmovalec bo svoje stališče do nastale problematike predstavil na novinarski konferenci v ponedeljek v Zagrebu, kot pa je zapisal v vabilu za medije, si še vedno želi nastopati za Slovenijo, predvsem zato, ker ima v Sloveniji pogoje za razvoj in nadgradnjo svojih uspehov.