Kot je povedala območna sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Majda Marolt, je uprava mokronoškega pohištvenega podjetja danes delavcem ponudila, da jim zaostale septembrske plače in tretjino julijskih plač izplača takoj ter da jim polovico regresa izplača do konca meseca.

Uprava je tudi predlagala tedenski zamik izplačila oktobrske plače in da bi delavcem, ki so letos zapustili družbo, do konca meseca izplačali tretjino odpravnin. Delavke in delavci so vse omenjene predloge zavrnili, je dodala Maroltova.

Delavci so zahtevali celotno izplačilo vseh dolgov, dokler tega denarja ne bodo dobili, pa nameravajo stavko nadaljevati na domu, je še povedala Maroltova.

Po besedah predsednika upravnega odbora Toma Bruna Gričarja je glede na današnjo odločitev delavcev možen samo stečaj. Čez konec tedna bo uprava pogledala, kaj se da še rešiti, po njegovi oceni pa so delavci le zaradi neizplačanega regresa pripravljeni uničiti podjetje.

Kot je pojasnil, bi lahko glede na to, da imajo dovolj naročil in material v skladišču, s ponedeljkovim nadaljevanjem proizvodnje zaslužili za naslednje plače, po današnji odločitvi stavkajočih pa za danes načrtovanega izplačila ne bodo izvedli, je še povedal Gričar.