Verjamejo, da bo vzdušje enako kot na košarkarskih tekmah, čeprav so bile vstopnice podeljene oziroma jih je bilo mogoče dvigniti brez plačila. "Samo upamo, da bodo vsi, ki so vstopnice dvignili, v dvorano res prišli in da bo zasedenih vseh 12.500 sedežev," se nadeja predsednik kluba Rasto Oderlap.

Deset dni pred začetkom lige - Blejci jo začenjajo z gostovanjem pri poljskih podprvakih, igralcih Jastrzebski Wiegla, je Oderlap sklical svoje igralce in strokovno vodstvo na čelu z novim trenerjem Igorjem Kolakovićem, pozval na predstavitev, na kateri ni manjkalo optimizma. Vsi igralci in člani vodstva so prepričani, da so bili lanski dosežki kluba izjemni, da jih bo težko ponoviti, toda prepričani so, da to vendarle ni misija nemogoče.

"Cilji ne morejo biti nižji od lanskih dosežkov. Zadnjih šest let vsako sezono napredujemo in verjamemo, da lahko tudi v letošnji. Želimo spet na zaključni turnir, zato smo zbrali kakovostno ekipo in kakovostnega trenerja. Se pa zavedamo, da bo to zelo težko in bo potrebno tudi veliko sreče. Predvsem v izločilnih dvobojih, ko bo odločal žreb. Seveda pa moramo najprej uspešno prebroditi predtekmovalno skupino, v kateri pa so premagljive ekipe. Lahko se kosamo tako s Poljaki kot s Črnogorci in Olympiacosom iz Pireja" je svoje želje predstavil Oderlap.

Podobnega mnenja je tudi Kolaković: "Imam odlično ekipo. Vestno in disciplinirano, ki že tri mesece marljivo dela. Med nami so veliki profesionalci in tudi talenti, ki pa se morajo podrediti ekipnemu duhu. Mislim, da nam to zaenkrat uspeva. Seveda še nismo na najvišji ravni, tudi zaradi dejstva, da so se nekateri zaradi reprezentančnih obveznosti priključili pozneje, toda verjamem, da bomo najboljši, ko bo to najbolj potrebno. Prav gotovo imamo visoke cilje, ki jih je z uvrstitvijo na zaključni turnir napovedala že lanska ekipa. Če ne bi hoteli teh uspehov ponoviti, se najbrž ne bi niti sestali."

A slovenski prvaki za zdaj glasno še ne razmišljajo v zaključnem turnirju, zavedajo se, da je potrebno iti korak za korakom. Najprej se morajo osredotočiti na tekme predtekmovalne skupine. "Zaključni turnir je aprila. Neumnost bi bila o njem govoriti že zdaj. Najprej se moramo osredotočiti na tri tekmece predtekmovanja. Zaenkrat jih še nismo spoznavali, vemo pa, da gre za zanimive in kakovostne ekipe. Poljaki bodo najbrž spet favoriti, a mi se z njimi lahko kosamo. Tako kot tudi s Črnogorci in Grki. Menim, da moramo ustvariti nek kult dvorane, dobivati domače tekme, na tujem pa koga presenetiti. To bo naša računica v predtekmovanju, za nadaljevanje pa bo vse odvisno od žreba," meni kapetan ekipe Andrej Flajs.