Italijanski prireditelji so tudi v letu 2010 poskrbeli za vrhunsko zasedbo. Mankoč se bo v delfinovem slogu med drugim pomeril s Hrvatom Mariom Todorovićem in Rusom Jevgenijem Korotiškinom ter Kenijcem Jasonom Dunfordom, pred leti tekmecem Jerneja Godca na ameriških univerzitetnih tekmah. Predvsem v delfinu bo to za Mankoča, ki se vrača z višinskih priprav v Franciji, prvi test pred zimskima vrhuncema - novembrskim evropskim prvenstvom v Eindhovnu in decembrskim svetovnim prvenstvom v Dubaju.

Tudi Tahirovič, Markioč in Vovk bodo imeli težko delo v prsnem slogu, kjer bodo njihovi nasprotniki nosilci medalj z največjih tekmovanj Italijana Alessandro Terrin in Fabio Scozzoli ter Nemec Hendrik Feldwehr.

Enako močne so tudi druge discipline. Tekmica Čarmanove v hrbtnem slogu bo denimo Nemka Daniela Samulski, Drolčeva bo je bržkone brez možnosti za res viden dosežek v močni italijanski konkurenci ter nizozemskih zvezdnicah Marleen Veldhuis in Ranomi Kromowidjodjo ter ameriški olimpijki Nathalie Coughlin.

Ta konec tedna bosta na Češkem nastopali tudi varovanki Boruta Petriča iz kranjskega Triglava Špela Bohinc in finalistka letošnjega evropskega prvenstva v Budimpešti Tanja Šmid. Njun trener že za ta miting napoveduje kakšen "res dober" izid.