Več sto zaposlenih v okrožju Norfolk v Veliki Britaniji ne bo več brezskrbno hodilo na "čik pavzo", saj se jim bo ta odštela od delovnega časa, tako bo tudi njihova plača nižja.

Zdaj se pričakuje, da se bo ta trend nadaljeval tudi drugod v Veliki Britaniji. Tisti, ki kadijo, si bodo torej pavzo morali vzeti na svoj račun. Najbolj so izpostavljeni kadilci, ki se kajenju nikakor ne morejo odreči in med delovnim časom za to razvado ne porabijo le malice, ampak tudi dodaten čas, med katerim bi sicer morali delati. Britanci so tako zaključili, da bi morali vsem, ki hodijo na "čik pavze", plačo primerno zmanjšati.

V Združenih državah Amerike so naredili izračun, da skozi vse leto kadilec delodajalcu "pokadi" poldrugo plačo, kar je bil tudi razlog, da so Britanci začeli razmišljati o ukrepih. Američani naj s tem ne bi imeli težav, saj se med delom pri njih ne sme kaditi, tako tudi nimajo težav s plačevanjem kadilcev. Tudi pred prepovedjo so v oglasih za delovna mesta delodajalci pogosto zahtevali nekadilce.