Dvoboj med 31-letnim Pacquiaom (51 zmag, 38 s KO, 3 porazi, 2 neodločena dvoboja) in leto dni starejšim Margaritom (38 zmag, 27 s KO, 6 porazov) velja za največji letošnji boksarski dvoboj v ZDA, odvil pa se bo pred okoli 70.000 gledalci na polnem stadionu v Dallasu, kjer sicer domuje moštvo NFL Dallas Cowboys. Prvovrstnost dvoboja potrjujejo tudi visoki zneski, ki jih bosta boksarja prejela: Pacquiao, ta čas najboljši svetovni boksar in svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji WBO, naj bi z dvobojem zaslužil kar 25 milijonov dolarjev, Margarito pa 10 milijonov dolarjev.

"Vem, da preprosto moram biti tam. Gre za naslednjo stopničko v moji karieri. Vemo, kaj omenjena boksarja predstavljata v moji težnostni kategoriji in če bi se mi uspelo dogovoriti za dvoboj, bi bil izredno vesel," je uvodoma dejal Zavec in dodal: "Čez lužo se bom odpravil sam, brez menedžerja Ulfa Steinfortha, z mano bodo sicer šli tudi Ivan Hrženjak, kondicijski trener Tomi Jagarinec ter dva prijatelja, za morebitni dvoboj pa se bom dogovarjal povsem sam."

Trenutno je v polnem treningu, poškodba komolca pa je že pozabljena. "Poškodbe ni več. Dejansko so me v kliničnem centru tako dobro 'poštimali'. Po opravljenem posegu sem bil v bolnišnici še en dan, moral bi dejansko ostati še kakšen dan dlje, a zaradi odprtja moje dvorane na Ptuju sem nekoliko prej 'pobegnil' iz bolnišnice. Od takrat sem imel kar nekaj časa za rehabilitacijo, še enkrat pa se lahko za vse skupaj zahvalim zdravnikom, še posebej Oskarju Zupancu. Zdaj že nekaj časa spet treniram vsak dan dvakrat, rad bi bil tako pripravljen, da ko in če dobim klic za dvoboj, ki si ga želim, sem lahko v mesecu ali mesecu in pol 100-odstotno pripravljen za borbo," je še dejal Zavec, ki ga obvezna obramba naslova prvaka IBF čaka aprila prihodnjega leta.

Med treningi se ukvarja predvsem z delom v svojem športnem centru na Ptuju Dejan Zavec Gym. "Dvorana se polni, izvajamo številne programe za različne starostne kategorije. Za otroke od četrtega leta naprej, delamo tudi z mladinci, s člani, izvajamo tudi rekreacijo, moram reči, da se je 'zadeva' prijela. Vesel sem, da je temu tako, podporo pa imam tudi v mestu Ptuj," je še povedal Zavec.

Ptujčan se bo iz ZDA vrnil v torek, 16. novembra, nekaj dni zatem pa bo glede na pridobljene informacije svoje izsledke pogovorov predstavil tudi sedmi sili.