Ob obisku občin Ribnica na Pohorju in Radlje ob Dravi je minister poudaril še, da bo za projekt tretje razvojne osi nujna "koordinacija sektorjev", ki bo omogočila čim hitrejšo izdelavo projektne dokumentacije umeščanja osi v prostor, s tem pa tudi čim prejšnji začetek gradnje te cestne povezave.

Minister je spregovoril tudi o interventnem zakonu o Koroški, ki si ga želijo v regiji, pri čemer je ponovil, da takšnega zakona ne bo. Izpostavil je, da bo rešitve, ki bi jih Koroška rada videla zapisane v posebnem zakonu zanjo, urejal predlagani sistemski zakon o skladnem regionalnem razvoju, ki ga je prejšnji teden potrdila vlada. Ta zakon bo sicer pokrival vsa območja v Sloveniji, ne samo Koroške, je dodal.

Gjerkeš je povedal še, da od zaključnega popoldanskega dogodka ob vladnem obisku Koroške, to je seje vlade, na kateri bodo prisotni koroški gospodarstveniki in predstavniki lokalnih skupnosti, pričakuje, da bosta glavni prav omenjeni temi: tretja razvojna os in predlog interventnega zakona o Koroški.