Jutri vas čaka najtežji obračun v dosedanjem delu sezone, saj se boste v tretjem krogu evrolige pomerili proti grškemu Panathinaikosu. Kakšna so pričakovanja pred tekmo?

Čaka nas izjemna ekipa Panathinaikosa, ki ima v moštvu dvanajst odličnih posameznikov. Toda to ne pomeni, da se bomo predali vnaprej. Presenečenja so vedno možna. V Ljubljani so padala tudi že boljša moštva. Upam, da ne bomo razočarali navijačev, ki bodo do zadnjega kotička napolnili dvorano v Stožicah. Pred takimi gledalci se enostavno ne da igrati slabo, pa tudi, če se to dogodi, se lahko na krilih navijanja vedno vrneš v igro za zmago. Za take tekme se trenira košarko. Vsi se že izredno veselimo dvoboja proti Panathinaikosu, v katerem nimamo kaj izgubiti, lahko samo ogromno pridobimo.

Vas je po odličnem začetku sezone morda zajela manjša evforija?

Tekmo proti Panathinaikosu pričakujemo enako kot vse prejšnje, saj časa in prostora za kakšno evforijo enostavno ni. Jasno pa je, da nas bosta nasprotnik in polna dvorana le še dodatno motivirala. Večina igralcev, ki v letošnji sezoni nastopa za Olimpijo, še ni doživela tega, da bi igrala pred tako številčno publiko. Za nekatere bo to morda dodaten pritisk, sigurno pa tudi dodaten motiv, da se izkažejo, in verjamem, da ne bomo razočarali.

Z vsako zmago Uniona Olimpije se košarkarsko razpoloženje v Ljubljani in Sloveniji dviguje. Občutite to tudi igralci?

Če sem iskrem, igralci tega posebej ne občutimo, razen tega, da na naše tekme prihaja veliko več gledalcev, kot jih je prihajalo v preteklih sezonah, ko se nam je pogosto dogajalo, predvsem v evroligi, da smo v napetih končnicah kot po pravilu izgubljali. Sedaj se je ta trend na srečo obrnil nam v prid. V bistvu je na vseh takih obračunih črta med zmago in porazom izredno tanka. Lahko bi bilo sedaj povsem drugače in bi sezono odprli s šestimi porazi. Na srečo se to ni dogodilo, a še enkrat ponavljam, da je črta med zmago in porazom izredno tanka.

Kakšen je ključ Uniona Olimpija v letošnji sezoni, da izenačene končnice odloča sebi v prid?

Ne vem, mogoče to, da smo izkušenejši od ostalih moštev. Glavno je, da težke tekme pripeljemo v izenačeno končnico, saj ravno v tem vidimo svoje možnosti za zmago. Seveda odigra veliko vlogo tudi publika, ki nam vlije dodatnih moči. To se je videlo že proti Efes Pilsnu, predvsem pa proti Partizanu, ko smo bili že praktično v povsem izgubljenem položaju, nato pa smo se pobrali in tekmo uspeli po izenačeni končnici obrniti sebi v prid.

Kje vidite na obračunu proti Panathinaikosu svojo priložnost za zmago?

V bistvu niti ne vem, saj se na Panathinaikos še nismo pripravljali. Danes (včeraj, op. p.) si bomo prvič ogledali njihov posnetek in analizirali njihovo igro. Sigurno se ne smemo spustiti v divjanje z njimi, saj v tem primeru ne bomo imeli velikih možnosti za zmago. Moramo igrati pametno, umirjeno. Kot sem že rekel, nismo si še ogledali posnetka njihove igre, a glede na to, da bomo imeli za seboj polne Stožice, sem prepričan, da lahko potihoma tudi proti velikemu Panathinaikosu upamo na uspeh.