Ste z analizo tekme v Söldnu našli več pozitivnih ali negativnih dejavnikov?
Če hočemo iskati negativne, jih najdemo. Če hočemo iskati pozitivne, jih prav tako najdemo. Če se hočeš približati najboljšim, moraš iskati negativne, ker jih potem lahko izboljšaš. Na splošno sem zadovoljna. Ni bilo tisto, kar sem napovedovala, a za začetek je v redu. Vnaprej mi bo lažje, ker sem v Söldnu prebila led. V drugem teku sem se sprostila in uživala in mislim, da bom tudi na prihodnjih tekmah.

Katere so tiste stvari, ki si jih v vaši ekipi želite še izboljšati?
Težko to ocenjujem po eni tekmi. Treba bo počakati na naslednje preizkušnje, da bomo videli, kje smo v vseh disciplinah. Le po veleslalomski tekmi ne morem soditi, kako mi gre v primerjavi z Lindsey Vonn ali Mario Risch. Vem, da imamo dobro ekipo. Smo maksimalno motivirani in vsi delamo po najboljših močeh za uspeh.

Menda se bo vaši ekipi pridružil tudi fizioterapevt?
Z nami bo šel za tri dni. Poskušali bomo rešiti težave z mišicami, ki so zakrčene in zategnjene. Ni še jasno, ali bomo z njim sodelovali skozi vso sezono. Za začetek gre z nami na trening. Če bomo popravili te reči, bo v redu. Če ne, bo šel z nami večkrat. To je stvar dogovora.

Ste na slalomskih treningih že našli želeno samozavest?
Na zadnjih treningih smo imeli nekaj težav strmino. To je stvar, ki jo morava urediti s serviserjem. Ko dela skupaj nova ekipa, določeni detajli niso znani. Smo pa na zadnjem treningu dognali, kaj moramo storiti, da smučka »drži« v strmini. Na začetku sem imela precej težav. Ni mi uspel niti en zavoj v strmini. Potem ko smo spremenili robnike na smučeh, je bilo veliko bolje. Takšne stvari kažejo na to, da gredo stvari v pravo smer.

Je veliki kristalni globus še vedno le del vaših sanj ali je o njem že mogoče govoriti kot o realni želji?
Kot deklica sem sanjala o velikem kristalnem globusu. Še pred tremi leti so bile to le sanje. O globusu še vedno sanjam, a je zdaj ta dosežek mogoč. Zato bo treba narediti vse, da mi uspe. Marsikatere sanje so se mi že uresničile. Zakaj se mi ne bi še te? Če si mi bodo, bom lahko rekla, da me nekje zgoraj resnično nekdo opazuje in pomaga.

Bi bili zadovoljni s katero koli uvrstitvijo med prvimi tremi ali ciljate zgolj na zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala?
Zadovoljna bom le, če bom naredila vse, kar je v moji moči. Uvrstitev med prve tri je velik uspeh. Ampak ko si tako blizu, te globus najbolj mika. Že uvrstitev med prve tri bi bila ogromen uspeh, saj boljša kot četrta še nisem bila. Skušala bom narediti še malo več, kot sem do zdaj.

Kaj bi izbrali, če bi lahko – zlato kolajno na svetovnem prvenstvu ali kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala?
Oboje.