"Dekleta napredujejo, kar je tudi naš cilj. Manjka nam kakšen spomladanski trening po koncu lanske sezone. Želimo si in delamo za to, da bi bila dekleta boljša v začetku decembra, ko se začne prava sezona. Sölden je bila nekakšna orientacijska točka. Po tej tekmi smo naredili nekaj manjših sprememb pri treningu. Drevova in Ferkova sta nastopili z blokado oziroma s spomini izpred nekaj let. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje in da blokade ne bo več," je pojasnil Koblar. Dejal je, da bodo ekipo za Levi določili po treningu na Mölltalu. "Na Mölltalu bo proga pripravljena tako, kot bo v Leviju, zato bomo tam pripravili pregledno oziroma izbirno tekmo in določili ekipo za naslednjo slalomsko tekmo," je dodal Koblar.

"Po Söldnu smo opravili tridnevni trening slaloma, na Mölltalu na naslednjem treningu pa so bili zelo težki pogoji. Jutri odhajamo na Mölltal, tam bomo pet dni, nato pa bo šla izbrana ekipa v Levi, ostali pa 14. novembra v Ameriko. Veseli me, ker nimam nobenih zdravstvenih težav. Malo me sicer še ovira rama pri treningu slaloma, ker čutim manjše bolečine. To pa je v primerjavi s poškodbami hrbta in kolena, ki sem jih imela v prejšnjih zimah, praktično zanemarljivo," je povedala Drevova.

V ekipi še vedno ni Ilke Štuhec, mladinske svetovne prvakinje v slalomu in kombinaciji (2007) ter v smuku (2008). Mariborčanka se je prvič poškodovala med treningom v Čilu avgusta 2008. Tedaj si je strgala prednje križne vezi, po operaciji in daljši rehabilitaciji pa si je desno koleno znova poškodovala sredi septembra letos na treningu v Švici. Opravili so artroskopski poseg kolena in odstranili del meniskusa. Že v prejšnji zimi se je odločila, da bo po vzoru Mazejeve osnovala svojo ekipo; trenerka je njena mama Darja Črnko. Po letu dni prisilnega premora je v minuli zimi znova tekmovala, potem pa je morala na novo operacijo kolena 30. marca v Basel.

"Moje zdravstveno stanje se izboljšuje. Moram še delati vaje, da bodo ojačale mišice. Upam, da bom čim prej na snegu. Težko je predvideti, kako bo vse skupaj potekalo, a glavni cilj sezone je, da popolnoma okrevam ne glede na to, ali bom odpeljala kakšno tekmo ali ne. S Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) smo se dogovorili, da bom, dokler bom poškodovana, trenirala sama. Moji mami pomaga demonstrator Tomaž Šegula. Mama bo ostala z mano in bo na razpolago drugim, ko se bom vrnila v reprezentanco. Upam, da je v resnici konec vseh težav, ki sem jih imela in da bom lahko ponovno začela normalno trenirati," je bila optimistična Štuhčeva.