Zakaj ste se odločili za selitev v London?

Verjamem, da lahko v novem okolju izkoristim svoje potenciale. Na tak način želim nadgraditi izide, ki sem jih dosegel v domačem okolju. Treniral bom na univerzi Brunel v vzhodnem Londonu, kjer deluje skupina Linforda Christieja. V njej je okoli petnajst sprinterjev in sprinterk. Najbolj poznana sta Mark Lewis Francis, drugouvrščeni z letošnjega evropskega prvenstva, in Laura Turner, zmagovalka iger Commonwealtha. Na voljo bom imel zelo dobre pogoje za delo. Rad bi ostal v Londonu do olimpijskih iger 2012. Na teh igrah hočem teči tek svojega življenja.

Torej z dosedanjim trenerjem Albertom Šobo ne bosta več sodelovala?

Albert je ob meni od vsega začetka in me je pripeljal do te točke. Vesel sem, ker sva skupaj toliko doživela in bila uspešna. Zahvaljujem se mu za vse, kar je storil zame. Upam, da mi bo pomagal, kadar bom doma. Še vedno bom potreboval desno roko v Sloveniji.

Kakšne bodo vaše obveznosti ter dolžnosti do Christieja in obratno?

Ko sem se začel dogovarjati, je nekaj časa trajalo, ker Linford zelo pazljivo oblikuje svojo skupino. Najprej se je želel posvetovati, ali spadam v njegovo skupino. Ko so odobrili moj prihod, sem odšel v London in spoznal ekipo. Dobil sem zelo dober občutek. Glede obveznosti za zdaj dogovor temelji na načelni ravni. O detajlih se bomo dogovarjali sproti. Bil sem presenečen, ker ne gre za velike vsote. Imel bom veliko stroškov, kajti preselil se bom v ne najcenejše mesto. Pričakujem, da bom vsa sredstva, ki mi jih bodo namenili atletska zveza, klub in sponzorji, porabil za stroške. Zanima me le rezultat, pa tudi če bo finančna bilanca negativna.

Se bodo treningi zelo razlikovali od tistih, ki ste jih bili vajeni do zdaj?

Ravno to je ideja, da preizkusimo nov sistem. Ne zdi se mi smiselno le prilagajati starega. Prepustil se bom sistemu treninga, ki ga ne poznam dobro. Prisoten sem bil namreč le na enem treningu. Uvajanje bo postopno z vsakim naslednjim treningom.

Še vedno ciljate na tek pod desetimi sekundami na stometrski preizkušnji?

Ja. Po nekaj sezonah, ko nisem napredoval, moram najprej narediti preskok v teku. Šele nato bom začel seštevati in odštevati stotinke. Prvi cilj je izboljšanje državnega rekorda (10,13 op.p.).

Kakšen vtis je na vas naredil Linford Christie?

Zelo pozitivnega. Bežno sem ga poznal od prej, ko sva na tekmovanjih spregovorila nekaj besed. Je pravi človek za trenersko delo. Ima veliko odprtih vrat, ljudje pa so ga pripravljeni poslušati, saj ima za seboj zelo uspešno kariero. Ima pravi pristop.