Nedelja, 31. oktobra

Dan reformacije in vse bolj priljubljen "praznik" noč čarovnic bo, mimogrede, tudi svetovni dan varčevanja.

Ponedeljek, 1. novembra

Leta 835 je bil po ukazu papeža Gregorja IV. dan spomina na mrtve prestavljen s 13. maja na 1. november, zaradi česar bomo imeli v Sloveniji dela prost dan. Do konca koledarskega leta bo ostalo še natanko 60 dni.

Torek, 2. novembra

Državni zbor se bo sestal na izredni seji, da bo določil datum referendumskega glasovanja o novem RTV-zakonu. Po zakonu bi referendum lahko bil 5. oziroma 12. decembra, kasneje pa samo, če se s tem strinja najmanj dve tretjini poslancev. Hkrati bodo državni svetniki odločali še o v zadnjem tednu dni že petem predlogu za veto: na zakon o malem delu.

V Združenih državah bodo potekale kongresne volitve, na katerih bodo volilci izbirali 37 od 100 senatorjev in vseh 435 članov predstavniškega doma.

Sreda, 3. novembra

Pianista Bojan Gorišek in Milko Lazar bosta v okviru svojega cikla koncertov v Narodni galeriji predpremierno predstavila novo zgoščenko z melodijami in šansoni Erika Satieja, ki sta jo posnela Miriam Andersen in Bojan Gorišek.

Preiskovalna komisija, ki pod taktirko poslanke SDS Alenke Jeraj poskuša med drugim dokazati koruptivnost ljubljanskega župana, namerava zaslišati Jureta Jankovića in Miho Jazbinška.

Četrtek, 4. novembra

V KUD Franceta Prešerna bo tolkalec Zlatko Kaučič v okviru Francetovih etno večernic predstavil svoj novi solo projekt z naslovom Emigranti.

Parlamentarni odbor za kulturo bo obravnaval poročilo o uresničevanju nacionalnega programa kulture do leta 2011 in predloge za spremembe tega programa. V notranjepolitičnem odboru pa se bo začela druga obravnava novele zakona o zemljiški knjigi.

Petek, 5. novembra

V Cankarjevem domu bo z dvema koreografijama gostoval Alonso King Lines Ballet iz San Francisca, eden najbolj slovitih svetovnih ansamblov sodobnega plesa.

Ameriški predsednik Barack Obama se bo podal na azijsko turnejo, v sklopu katere bo obiskal Indijo, Indonezijo, Južno Korejo in Japonsko.