Tokratno razkritje je verjetno največje v zgodovini, dokumenti pa se nanašajo na dogajanja v Iraku med letoma 2004 in 2009. Iz njih so razvidni podatki o grozljivem mučenju Iračanov, civilnih žrtvah in podobnem, kar meče slabo luč na ameriško vojsko, ki očitno v mnogih primerih ni preprečila ali preiskovala zlorab iraških varnostnih sil, poleg tega naj bi bila tudi sama odgovorna za številne civilne žrtve. Pentagon in ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton sta objavo že obsodila, ker naj bi ogrožala življenja, v nekaterih državah pa so napovedali, da bodo dokumentacijo podrobno preučili, ker želijo ugotoviti morebitno odgovornost svojih sil v Iraku.

806 glasov sta v drugem krogu na lokalnih volitvah prejela kandidata za župana Mirne Peči Zvonko Lah in Leopold Pungerčar, s čimer so volilci poskrbeli za svojevrsten zaplet. Vse do zadnjega je namreč obstajala resna možnost, da bo o novem štiriletnem županskem mandatu odločal žreb, kar bi se zgodilo prvič v zgodovini slovenske države. Ponovno štetje glasovnic pa je vendarle razkrilo, da žreb ne bo potreben: ena glasovnica je bila namreč opredeljena kot veljavna, četudi na njej ni bila jasno izražena volja volilca, ena pa kot neveljavna, čeprav je bila volja volilca jasno izražena. Županski stolček bo tako zasedel dosedanji župan Zvonko Lah, ki je svojega protikandidata premagal s končnim rezultatom 807 proti 805.

4 zakoni bodo nadomestili trenutno veljaven zakon o varnosti cestnega prometa in še bolj zagrenili življenje voznikom, ki bodo kršili nove predpise. Državni zbor je v prvi obravnavi prižgal zeleno luč zakonu o pravilih cestnega prometa, zakonu o voznikih, zakonu o motornih vozilih in zakonu o cestah, sveženj predpisov pa prinaša povišanje kazni za najhujše prekrške, kot so prehitra vožnja, vožnja pod vplivom alkohola in vožnja v napačno smer po avtocesti. Kršitelji bodo morali odslej za posamezne tovrstne kršitve odšteti tudi do 1200 evrov.

28 članov po novem šteje poslanska skupina Socialnih demokratov v slovenskem državnem zboru. Ob začetku tokratnega mandata parlamenta je bil v vrstah poslanske skupine en član več, vendar je sredi minulega tedna iz nje izstopil poslanec Andrej Magajna. Magajna se je za ta korak menda odločil zaradi občutka nemoči in občutka, da je preslišan, po lastnih besedah pa ne more sodelovati pri številnih reformah, ki predstavljajo odklon od socialdemokratske poti. Magajna zatrjuje, da pritiskov znotraj skupine ni bil deležen, svojo pot pa bo nadaljeval kot nepovezani poslanec. Obenem je napovedal, da bo tudi v prihodnje večinoma podpiral program koalicije.

300 življenj je že zahteval izbruh kolere na Haitiju, še okoli 5000 ljudi pa je obolelo za to nevarno boleznijo, ki se prenaša z okuženo vodo in hrano ter povzroča hudo diarejo. Epidemija je že druga huda katastrofa, ki je v kratkem času prizadela to revno karibsko državo, število žrtev in obolelih pa je iz dneva v dan večje. Januarja je Haiti stresel močan potres z magnitudo 7 stopnje po Richterjevi lestvici in terjal življenje 200.000 ljudi.